Els regionalistes de Cantàbria votaran Sánchez si no fa "concessions a independentistes"

Els regionalistes de Cantàbria votaran Sánchez si no fa "concessions a independentistes"

Els regionalistes de Cantàbria votaran Sánchez si no fa "concessions a independentistes"

Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N
El diputat del PRC José María Mazón (EFE)
El diputat del PRC José María Mazón (EFE)

Després del pacte entre PSOE i Podem, els socialistes continuen treballant en el mosaic de suports que els calen per assolir la investidura de Pedro Sánchez. Una de les peces és el PRC, el Partit Regionalista de Cantàbria, de Miguel Ángel Revilla. El regionalistes s'han trobat amb els negociadors socialistes i donen el pacte per tancat, però posen com a condició que no hi hagi concessions als partits independentistes.

El diputat  del PRC José María Mazón ha afirmat aquest dissabte que el seu partit donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern sempre que el PSOE no faci "concessions als partits independentistes per sobre de la Constitució i el respecte a les lleis".

Mazón s'ha reunit a Oviedo amb la portaveu del grup socialista al Congrés, Adriana Lastra, per negociar el seu possible suport a la investidura. Assegura que defensa el diàleg però ja avisa que en cap cas es pot parlar d'"una amnistia o de presos polítics".

El PRC és un dels partit minoritaris que Sánchez ha de seduir per assolir un nombre de vots a favor que li permeti, amb el permís dels partits independentistes o de Ciutadans, ser investit en segona volta. Entre aquests partits també hi ha Terol Existeix, el BNG i Coalició Canària-Nova Canàries. En el pactòmetre de les eleccions es pot jugar amb les majories al Congrés.


Pendents de la militància

PSOE i Podem sotmetran a la militància l'acord de govern de coalició a què van arribar dimarts els líders dels dos partits, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

El líder socialista assegura que l'única manera de desbloquejar la situació política i que el país afronti els reptes que li venen a sobre, sobretot a nivell territorial i econòmic, és un govern entre socialistes i Unides Podem. Així ho diu Pedro Sánchez en una carta enviada a la seva militància.

El PSOE ha convocat el 23 de novembre els seus afiliats perquè donin el vistiplau al govern de coalició,, un govern imprescindible, diuen, pel creixement electoral de l'extrema dreta.

També les confluències de Podem i els comuns ratificaran aquest acord a partir de dijous.

Però Sánchez i Iglesias no tenen garantit prou suports. Totes les mirades se centren en els independentistes, especialment en Esquerra Republicana, que manté el seu no a la investidura.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N Pedro Sánchez Investidura

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS