Els regants del Canal d'Urgell fan una crida al "seny" davant l'escassetat de reserves i la falta de precipitacions

ACN Mollerussa - El president de la comunitat de regants del Canal d'Urgell, Amadeu Ros, ha demanat que tothom sigui "assenyat" a l'hora de regar cultius davant la situació d'escassetat de reserves, la falta de precipitacions i l'onada de calor. La Casa Canal de Mollerussa ha acollit aquest dimecres una junta extraordinària per abordar i planificar el que queda de campanya i poder arribar "en condicions" al setembre. El pròxim 27 de juliol hi haurà una altra reunió però de moment Ros ha descartat aplicar restriccions al regadiu davant la sequera. Actualment l'embassament de Rialb, d'on prové l'aigua del Canal d'Urgell, es troba per sota del 30% de la seva capacitat, amb 172 hectòmetres menys que l'any passat en aquestes dates.

Encara que no plogui o ho faci poc, els regants de l'Urgell confien arribar en condicions a final de campanya, al setembre. A l'agost la dotació del canal es reduirà perquè hi ha molts cultius que es deixen de regar com els fruiters que ja s'ha collit o el panís de primera collita. És en aquest sentit, que Ros ha demanat als regants que no abusin de l'aigua i si no convé regar doncs que no es faci per tal d'estalviar al màxim i garantir la resta de collites.

Davant la reducció dels hectòmetres als embassaments de Rialb, que està al 27% amb 109 hectòmetres, i Oliana, que amb 54 en té 16 menys que l'any passat, Ros ha explicat que han calculat amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) el repartiment de l'aigua per poder salvar la campanya i ha assenyalat que si no passa res més, s'espera que pugui ser això. Això no obstant, Ros ha reconegut que si plogués "aniríem tots més tranquils" però malauradament, els pronòstics no apunten ara per ara un canvi en aquest sentit i per tant s'estan preparant per al pitjor escenari.

Anar al contingut