Imatge d'arxiu del canal Segarra-Garrigues (ACN)
Imatge d'arxiu del canal Segarra-Garrigues (ACN)
Lleida

Els regants de Lleida denuncien que el govern "s'ha tirat en braços de la gent del delta"

Els regants critiquen la presència de representants del govern a la manifestació d'Amposta en defensa del riu

RedaccióActualitzat

Els regants de Lleida se senten discriminats per la posició que la Generalitat ha pres en el rebuig al Pla Hidrològic de l'Ebre. El president de la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, critica la presència de representants del govern, com Oriol Junqueras, a la manifestació a Amposta en contra del nou pla de conca.

"El govern s'ha tirat en braços de la gent del Delta i no hem tingut ni una paraula de suport o de reconeixement als regadius"

Jové ha explicat que ja va traslladar la preocupació dels regants a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en una reunió dissabte a la tarda a Lleida. La trobada la va organitzar el Departament sense convocatòria pública als mitjans de comunicació, un fet que Jové també critica perquè considera que demostra la poca voluntat de l'executiu de fer sentir l'opinió dels regants.

A la reunió amb Maritxell Serret hi van participar totes les comunitats de regants catalanes de la conca de l'Ebre, que van rebre la convocatòria divendres al vespre.

També hi va assistir el president del canal d'Urgell i de l'Associació Catalana de Regants, Ramon Carné, que considera que la trobada va ser bàsicament un gest de la consellera per "justificar-se" del suport del govern a la manifestació d'Amposta.

"El que va quedar clar és que tots els regants de Lleida estem a favor del pla hidrològic"

El president del canal d'Urgell ha insistit que el pla "és just i equilibrat" i "si donen més aigua de cabal ecològic aquí algú s'haurà de quedar sense regar o buidar pantans".

A més, Ramon Carné també ha criticat que des de l'Assemblea Nacional Catalana s'hagin organitzat autocars per anar a la manifestació. "Això és barrejar coses i polititzar-ho tot", ha assegurat.

El president de la comunitat de regants del Segarra-Garrigues també ha defensat el dret dels pagesos a fer rendibles les seves terres a través del regadiu i ha insistit que els nous sistemes que s'estan instal·lant fan un ús molt eficient de l'aigua perquè no se'n perdi ni una gota.

Anar al contingut