Barcelona

Els regants de l'Ebre neguen a TV3 estar disposats a vendre els seus excedents d'aigua a Barcelona

Les dues comunitats de regants de l'Ebre han negat a TV3 que estiguin disposades en aquests moments a enviar aigua sobrant, procedent del minitransvasament de l'Ebre, a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta és la mesura per la qual aposten els enginyers de Camins: una nova canonada de 14 quilòmetres uniria Cunit i Cubelles, que és el mateix que dir que uniria el Consorci d'Aigües de Tarragona amb el sistema Ter-Llobregat. També a les Terres de l'Ebre, el grup d'ICV s'ha mostrat crític amb la policia comunicativa del Departament de Medi Ambient i han reclamat més diàleg.

Actualitzat
Les dues comunitats de regants de l'Ebre han negat estar disposades, ara per ara, a vendre aigua sobrant procedent del minitransvasament de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona per ajudar a pal·liar el problema de la sequera, tal com informava "La Vanguardia". La mesura, que s'hauria de negociar amb l'Agència Catalana de l'Aigua, aportaria una quantitat important d'aigua a la capital catalana, 45 hectòmetres cúbics a l'any. I per traslladar aquesta aigua només s'hauria de construir una canonada de 14 quilòmetres per unir el Consorci d'Aigües de Tarragona i el sistema Ter-Llobregat, però caldria modificar la legislació.

De fet, aquesta és la mesura per la qual aposten els enginyers de camins: connectar el minitransvasament de l'Ebre, que subministra aigua a Tarragona, amb la xarxa del Ter-Llobregat. Aquesta opció sempre ha estat descartada pel conseller de Medi Ambient i també va ser rebutjada per les formacions del tripartit quan el PP la defensava en el Pla Hidrològic Nacional. La Plataforma en Defensa de l'Ebre, que va liderar les mobilitzacions contra el transvasament plantejat pel govern d'Aznar, es nega rotundament a aquest transvasament i anuncia mobilitzacions si es porta a terme i demana la dimissió dels consellers de Medi Ambient i d'Agricultura.

Davant de tot plegat, l'alcalde de Barcelona fa una crida a evitar l'enfrontament entre territoris, però exigeix una solució que garanteixi el desenvolupament social i econòmic de l'àrea de Barcelona.

ICV de les Terres de l'Ebre, crític amb Baltasar

El conseller de Medi Ambient ha rebut crítiques del seu propi partit a les Terres de l'Ebre. Tot i considerar que s'està fent una bona gestió, els ecosocialistes de la zona han subratllat que s'oposen al transvasament del riu Segre.

El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, ha destacat que Francesc Baltasar "forma part d'un govern, i aquí parlem com a partit. Els nostres compromisos al territori són claríssims en matèria d'aigua". Per això han demanat a Baltasar "que millori la gestió comunicativa i política de la situació i que en l'horitzó del 2009 consolidi un model que no depengui dels transvasaments".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut