Fórmula 1

Els Red Bull dominen el Gran Premi del Brasil i s'acosten a un Alonso que manté el liderat

Els Red Bull van fer al circuit d'Interlagos una nova exhibició del Gran Premi del Brasil i van dominar la carrera amb autoritat de principi a fi. Sebastian Vettel va acabar guanyant la cursa per davant del seu company d'equip, Mark Webber. Els dos pilots van poder avançar Hulkenberg, primer a la graella, a la sortida i van marxar en solitari des de la primera volta. Amb aquest doblet, l'escuderia de Red Bull s'assegura el títol de constructors. Pel que fa al campionat de pilots, el tercer lloc d'Alonso fa que l'asturià mantingui intactes les possibilitats de ser campió, tot i que Webber li ha escurçat distàncies. Per la seva part, Hamilton només va poder ser quart i es despenja de la lluita pel títol. Ara, Alonso acumula 246 punts; Webber és segon amb 238 i Vettel, tercer amb 231. Hamilton, amb 222 punts, té pràcticament impossible el campionat. Alguersuari va acabar en una meritòria onzena posició.

Actualitzat
Abans de començar la cursa del Gran Premi del Brasil, Fernando Alonso tenia, com a primer objectiu, quedar davant de Webber i, com a segon, mantenir la diferència de punts al campionat amb Webber o perdre els mínims punts possibles respecte a l'australià. Després d'una intensa cursa, l'asturià només va cedir tres punts respecte a Webber en la lluita pel títol i afronta amb avantatge l'última cursa, que s'ha de disputar la setmana vinent a Abu Dhabi.

Els Red Bull s'escapen des de l'inici

En l'inici de la carrera, els dos Red Bull es van desempallegar ràpidament de Hulkenberg, que no va poder fer res per mantenir la seva privilegiada posició a la graella. Darrere, Alonso, que sortia cinquè, va avançar Hamilton en la segona volta. Però l'asturià va veure com Hulkenberg feia un tap entre ell i els pilots de Red Bull, que ho van aprofitar per marxar i posar terreny pel mig. No va ser fins a la setena volta que Alonso va superar el sorprenent Hulkenberg.

Amb Vettel dominant la carrera, Webber a dos segons i Fernando Alonso a més de dotze, els pilots van entrar a boxes per canviar els neumàtics. Però aquesta aturada no va suposar cap canvi en la carrera perquè les posicions entre els pilots capdavanters estaven ja molt definides.

A vint voltes per al final, un accident de l'italià Liuzzi va fer sortir el cotxe de seguretat, que es va mantenir al llarg de cinc voltes. Però la situació de molts cotxes doblats, entre Vettel i Webber, i sobretot entre Webber i Alonso, no va permetre a l'asturià poder intentar lluitar per la victòria i es va haver de conformar amb un valuós tercer lloc. Els McLaren de Hamilton i Button van entrar darrere del Ferrari. Jaume Alguersuari, tot i tenir un incident amb un desencertat Felipe Massa, va acabar en onzena posició, dos llocs davant del seu company d'equip, Sebastian Buemi.

Emoció fins a l'última cursa

Màxima emoció, doncs, per a l'última cursa del campionat, a Abu Dhabi. Alonso serà campió si queda com a mínim segon. També si és tercer i els Red Bull acaben en les mateixes posicions que aquest últim gran premi, és a dir, Vettel primer i Webber segon. Hamilton depèn d'una carambola per poder guanyar el campionat. El que ja ha quedat sentenciat és el títol mundial de constructors, on els Red Bull, amb el seu doblet, el tenen a la butxaca.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut