Barcelona

Els rectors volen canviar el calendari universitari per un curs de dos semestres ben diferenciats

El president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, Ángel Gabilondo, ha anunciat que els rectors estan treballant per modificar el calendari universitari. La proposta que volen demanar al govern és que els cursos acadèmics constin de dos semestres diferenciats i que els exàmens de setembre s'avancin al mes de juliol o a mitjans d'agost. Segons els rectors, que volen que aquests canvis afectin totes les universitats espanyoles, si s'avancen els exàmens de setembre es podran fer períodes de matrícules "amb normalitat" i començar les classes una mica més aviat que actualment.

Actualitzat
Segons ha explicat Gabilondo, les vacances de Nadal serien un impàs entre dos semestres diferenciats, a diferència d'ara que els períodes lectius queden entretallats entre vacances, dies de classe, exàmens i tornada a les aules, un fet que considera que "no és un bon model".

El president dels rectors també ha insistit que al setembre pocs estudiants es presenten als exàmens i s'obtenen mals resultats, tot i que ha subratllat que el canvi no significaria la supressió de la convocatòria del setembre.

La proposta també afectarà les Proves d'Accés a la Universitat -la selectivitat-, que s'hauran de reorganitzar perquè la introducció de l'Espai Europeu d'Educació Superior "canvia el concepte d'examen final que interromp el curs per a la seva preparació". Els rectors pensen que el nou plantejament d'entrada al sistema universitari "no ha d'estar basat en "l'Examen", sinó més aviat en un treball continu".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut