Els rectors, a punt d'entrar al ministeri. (Foto: EFE)
Els rectors, a punt d'entrar al ministeri. (Foto: EFE)
Madrid

Els rectors exigeixen a Wert el 5 per accedir a la universitat amb "equitat" per a tothom

Just abans de reunir-se amb el ministre, han assegurat que cal mantenir l'"equitat d'accés" als estudis superiors, sigui amb beca o sense, amb una nota de 5, és a dir, un aprovat. Els rectors consideren que el decret de beques no pot tirar endavant "tal com està".

RedaccióActualitzat
Rebuig frontal dels rectors de les universitats espanyoles al decret de beques que prepara el govern espanyol. Just abans de reunir-se amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, quatre membres de la comissió permanent de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) han exigit que es mantingui "l'equitat d'accés" als estudis superiors, sigui amb beca o sense, amb una nota de 5, és a dir, aprovat.

Els rectors consideren que el decret no pot tirar endavant "tal com està". "Demanem que no augmenti el requisit de rendiment acadèmic als estudiants amb dificultats econòmiques", ha afirmat el rector de la Universitat Autonoma de Madrid, José María Sanz. "Parlem de persones", ha recordat.

L'esborrany del nou decret de beques exigeix un 6,5 per aconseguir una beca per accedir a la universitat. Tot i que el ministre Wert ja ha assegurat que aquest requisit es revisarà, també ha afirmat que una nota per sota del 5,5 no seria compatible amb el nou sistema que es pretén instaurar.
Anar al contingut