El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso.
El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Els rectors de la UdG, UPF i UAB, disposats a negociar amb el govern més ajustaments, però amb condicions

Els rectors de tres universitats públiques catalanes s'han mostrat disposats a negociar amb el govern més ajustaments en els pressupostos en una entrevista el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio. Han insistit, però, en el poc marge de maniobra pressupostària que tenen actualment els centres docents.

Redacció / ACNActualitzat
Els rectors de les universitats públiques catalanes de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han declarat la seva voluntat de negociar amb el govern català nous ajustaments en els pressupostos dels centres docents. Tot i això, els rectors també han insistit en el poc marge de maniobra que tenen actualment per mantenir la qualitat de l'ensenyament.

Ho han explicat aquest dissabte el matí en una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, on la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, ha valorat que "el percentatge de les retallades hauria de ser el mínim del mínim". En canvi, el seu homòleg a la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho Pifarré, ha assenyalat que "les universitats ja han fet l'ajustament" i que "ja no podem fer ni un pas més enrere".

El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, ha afirmat que no es descarta arribar a una entesa amb la Generalitat, sempre que en l'ajustament estigui inclosa la supressió de la paga extra d'estiu.

Ajustos per les universitats

Pel que fa a la Generalitat, el responsable de la Secretaria d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, va declarar aquest dijous en una entrevista al canal 3/24 que l'objectiu de dèficit fixat pel govern espanyol condicionaria els ajustos a les universitats catalanes. Segons Castellà, si el topall era del 0,7% del PIB, la Generalitat es veuria obligada a fer una reducció de fins al 17%.
Anar al contingut