Alep

Els rebels sirians aconsegueixen controlar la base petrolera més important del país

Els rebels sirians han aconseguit controlar la base petrolera més important del país, però el contraatac del règim per recuperar-ne el control ha deixat un rastre de destrucció.

Televisió de CatalunyaActualitzat

Acció, reacció. Així funcionen els conflictes armats. El règim sirià ha perdut aquest dissabte l'accés als principals pous de petroli per l'avanç de la resistència a l'est del país, però continua a sang i a foc cap a la reconquesta de la capital econòmica del país, l'Alep, al nord-oest. I ho fa sense miraments.

Les tropes, en voler obrir-se pas als afores del territori, han bombardejat Al-Bab i, tot i que encara no ha arribat la infanteria, l'aviació ha causat  estralls dins una zona urbana amb almenys 40 morts, sense distinció d'edat ni gènere.

Al règim de Bashar al-Assad no li ha agradat gens quedar-se sense el principal camp de petroli de què disposava i ara, si no el recupera, haurà de dependre de les importacions perquè la milícia de Jabet al-Nosra, més o menys vinculada a Al-Qaeda, s'ha apoderat dels pous de cru d'Al-Omar, els més importants del país, prop de Deir ez-Zor. Fa un any, els insurgents ja s'havien apoderat d'aquest camp, però només els va durar uns dies. Per al règim de Damasc és vital per nodrir de gasoil barat l'artilleria mecanitzada, que és la seva punta de llança.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut