Antigaddafistes en un punt de control (Foto: Reuters)
Antigaddafistes en un punt de control (Foto: Reuters)
Líbia

Els rebels asseguren tenir envoltat Gaddafi en un radi de 60 km

Els rebels libis asseguren que saben on s'amaga Moammar al-Gaddafi i que aviat el capturaran o mataran. Així ho ha tornat a dir un portaveu del consell militar rebel, que ha afegit que per rastrejar-lo han usat tant l'alta tecnologia com informació de gent infiltrada, i que Gaddafi no pot escapar-se d'on és. Tot i això, no ha volgut revelar on creuen que és. Mentrestant, els rebels libis tanquen el setge sobre Sirte i Bani Walid.

Actualitzat
Mentre negocien la rendició dels dos focus de resistència gaddafista, un portaveu del nou govern ha afirmat que tenen envoltat Gaddafi dins d'un radi de 60 km i que, tard o d'hora, el capturaran o el mataran. Segons ells, el coronel viatja en un comboi de deu vehicles i fa servir una tenda beduïna com a refugi. Però no han volgut descobrir on el tenen localitzat.
 
Aquest matí, havien assegurat que l'havien vist per últim cop diumenge a prop de Ghat, una ciutat de 20.000 habitants al sud de Líbia, ja a tocar amb Algèria. Des de Ghat, Gaddafi podria intentar fugir per aquesta carretera cap a Algèria, pel desert.

Precisament, just a l'altre costat de la frontera, hi ha la ciutat de Djanet, on la seva dona, la filla i dos dels seus fills es van instal·lar el 29 d'agost després de demanar asil a Algèria. Des d'aquí els seria fàcil passar al Níger, país on des del diumenge ja han entrat almenys tres combois amb desenes de vehicles plens de gaddafistes fugitius. Però el Níger només seria per Gaddafi una breu escala de trànsit en espera de trobar un exili permanent. Burkina Faso s'apuntava com a possible destinació final, però les autoritats ho neguen.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut