Familiars, amics i fans han fet una vetlla al lloc on van ser tirotejats els rapers (Reuters)
Familiars, amics i fans han fet una vetlla al lloc on van ser tirotejats els rapers (Reuters)
Toronto

Els rapers Smoke Dawg i Koba Prime, assassinats a trets a Toronto

La policia busca els autors dels trets, que van fugir després de disparar amb un totterreny

Actualitzat

Els rapers Jahvante Smart, més conegut com a Smoke Dawg, i Koba Prime, de nom real Ernest Moodekwe, van morir a trets aquest cap de setmana a Toronto. La policia busca els autors de l'assassinat, que van fugir després del tiroteig.

Els fets van passar dissabte a la nit en un districte d'oci, en una zona cèntrica de la capital canadenca, coneguda pels seus bars i locals musicals. En el tiroteig també va quedat ferida greu una dona de 30 anys que acompanyava els artistes.

La policia busca diversos sospitosos que van fugir del lloc dels fets amb un totterreny SUV negre. Els testimonis que hi havia no van poder descriure'ls.

Modekwe i Smart, de 28 i 21 anys, van ser atacats al carrer. Un va morir al mateix lloc dels fets i l'altre, l'endemà a l'hospital.

 

 

Smoke Dawg

La família de Jahvante Smart -Smoke Dawg- ha emès un comunicat en què explica que deixa una filla d'un any. Smoke provenia d'un barri humil del centre de Toronto, del qual va sortir a través de la música, el rap, el hip hop i el trash.


"Com un jove criat a Regent Park va superar la pobresa i es va convertir en un home responsable que es va preocupar dels seus amics, de la seva família. Ajudava la gent com podia i sempre serà recordat pel seu enorme somriure i la seva càlida personalitat."

La família, els amics i els fans dels rapers han fet una vetlla al mateix lloc on van rebre els trets per recordar-los amb espelmes i escrits de condol.

 

 

El raper Drake, també de Toronto i amic de Smart, s'ha sumat als elogis a través de les xarxes socials. Drake ha penjat una foto en què apareix amb Smoke, que el va acompanyar en la seva gira per Europa.

"Totes aquestes ànimes talentoses i beneïdes, les llums internes que s'extingueixen últimament, és devastador."

"Desitjo que la pau s'escampi per la nostra ciutat. Tant de talent i tantes històries que mai veureu créixer. Descansa, Smoke."

 

 

Creix la violència a Toronto

Aquest any, 51 persones han estat assassinades a Toronto, una xifra petita comparada amb les grans ciutats dels Estats Units, però molt elevada al Canadà.

Segons el responsable del sindicat de la Policia de Toronto, Mike McCormak, els assassinats i els atacs amb armes de foc estan "arribant a nivells alarmants" a la ciutat. "Necessitem acabar amb aquesta violència i ho hem de fer ara", ha declarat.

Hi ha hagut 200 tirotejos a Toronto des de principis d'any, la majoria relacionats amb bandes de delinqüents rivals.

Als Estats Units, dos rapers han estat assassinats aquest últim mes. XXXTentacion, de 18 anys, va morir a trets els passat 21 de juny, a Deerfield Beach a Miami, i Jimmy Wopo, de 21, també va ser assassinat pels trets que va rebre a Pittsburg.

ARXIVAT A:
MúsicaPolicial
Anar al contingut