Tres nenes juguen al pati de l'escola de la Forja
Tres nenes juguen al pati de l'escola de la Forja

Els que no canviarien per res la vida en un poble petit tot i la falta de serveis

Són moltes les raons que poden portar a apostar per les zones rurals; siguin nouvinguts o no, molts dels veïns de pobles petits no ho canviarien per res del món

Núria BacarditActualitzat

Alpens, al Lluçanès, té 270 habitants. Fibra des de fa poc i després de reclamar-la repetidament. Han recuperat una hora de metge a la setmana. No tenen gairebé transport públic, però sí una escola rural.

Per molta gent, això seria ben poc per viure amb comoditat, però per molts dels veïns d'aquest poblet és més que suficient. La tranquil·litat que s'hi respira ho és tot.

L'Ester Armengol hi va muntar el seu negoci de cosmètica natural i va venir a viure aquí per formar una família --té dues filles-- en un entorn natural.

Que hi hagués escola era clau. A La Forja hi van 20 alumnes. La directora, Meritxell Pujol, diu, però, que cada any estan pendents de la natalitat, per garantir la supervivència del centre.

El servei més precari és el de la salut. Es van quedar sense metge per la pandèmia. Ara, els ve una hora a la setmana i recuperar aquest servei és clau en una població envellida.

Això no ha fet que es fessin enrere nouvinguts com el Jaume Sesé, jubilat que fa sis mesos va venir a viure al poble on estiuejava de petit i on pot respirar natura.

També s'hi ha instal·lat el jove forner del poble, que porta el negoci des de fa 10 anys. Fa la feina que volia i no li importa l'inconvenient d'agafar el cotxe massa sovint, perquè a Alpens gairebé no hi passen autobusos. Per això reclamen el servei de transport a demanda.

I la visió dels més petits? Una alumna de La Forja diu: "Viure en un poble té inconvenients però també molts avantatges. No hi ha contaminació, pots jugar al carrer sense preocupar-te pels cotxes i és molt divertit."

Són persones que no canviarien per res del món viure en un poble petit. Pots sentir totes les seves raons en aquest reportatge:

 

 

ARXIVAT A:
Despoblament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut