Madrid

Els quatre autors de la crema de fotos dels reis a la Diada declararan com a imputats

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat aquest dimecres al jutge Eloy Velasco que citi a declarar com a imputats les quatre persones que suposadament van cremar fotos dels reis i banderes espanyoles i franceses després d'una manifestació independentista durant la Diada. Se'ls farà declarar com a imputats per un delicte d'ultratge a Espanya i d'injúries greus a la Corona. El primer delicte està penat amb multes d'entre 7 i 12 mesos. El segon, amb una sanció de 6 a 24 mesos.

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra van identificar les quatre persones com a participants actius de la crema. Dos d'ells van cremar banderes espanyoles. Un altre dels identificats es va encarregar de facilitar-los la fugida, i un quart és el conductor de la furgoneta que van fer servir per canviar-se de roba i així poder dificultar la seva identificació.

Recordem que el juliol passat, l'Audiència Nacional va conmdemnar Jaume Roura i Enric Stern a quinze mesos de presó per un delicte d'injúries contra la Corona per cremar fotografies dels reis durant una concentració a la plaça del Vi de Girona el 13 de setembre del 2007.

Anar al contingut