Barcelona

Els quatre aspirants a la presidència d'ERC formalitzen les candidatures

Els quatre sectors d'ERC que aspiren a dirigir la presidència han presentat les 507 firmes necessàries per constituir formalment la candidatura. Es tracta d'ERC Futur 2014, representada pel tàndem Ernest Benach i Rafel Niubò; Esquerra Independentista, que encapçalen el diputat en el Parlament Uriel Bertran i Jaume Ranyer; la tercera és Reagrupament.cat, la candidatura de l'exconseller Joan Carretero, i la quarta és Gent d'Esquerra, liderada pel secretari general del partit, Joan Puigcercós, i el portaveu dels republicans al Congrés, Joan Ridao.

Actualitzat

El termini per formalitzar les candidatures s'acabava aquest dilluns al migdia. Eren necessàries, com a mínim, 507 signatures de militants, un 5% dels més de 10.000 afiliats que té actualment ERC.

La candidatura amb més signatures ha estat la del tàndem Puigcercós-Ridao, que ja fa uns dies, i avançant-se al final del termini, en van presentar més de 2.000. Esquerra Independentista, d'Uriel Bertran i Jaume Ranyer, ha aconseguit unes 900 signatures, xifra similar a les presentades pel corrent de Joan Carretero, Reagrupament.cat. A primera hora del matí, Ernest Benach i Rafel Niubò feien efectiva la candidatura d'ERC Futur 2014, amb unes 800 firmes.

Un cop s'han oficialitzat les diferents candidatures, la Sindicatura Electoral haurà de validar-les. Dimecres és previst que es proclamin les que pugnaran per la direcció de la formació republicana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut