Les flames han respectat els quadres de Notre-Dame i s'han dipositat al Louvre
Les flames han respectat els quadres de Notre-Dame i s'han dipositat al Louvre
París

Els quadres de Notre-Dame se salven de les flames i es guardaran al Louvre

Mentrestant, continua el debat sobre la reconstrucció de Notre-Dame

RedaccióActualitzat

Els grans quadres que ornamentaven les parets de la catedral de Notre-Dame de París han estat rescatats, aquest divendres, sense que s'hi hagin constatat grans danys, mentre les autoritats estudien cobrir el temple amb una gran lona en previsió de les pluges previstes per als pròxims dies.

El ministre de Cultura, Frank Riester, ha indicat que es tracta de 15 obres de grans dimensions, procedents en la majoria dels casos de les capelles secundàries del temple, que no van ser afectats pel foc que va devastar la coberta dilluns passat. Tampoc van ser danyats durant les tasques d'extinció.

Les obres, del segle XVII, signades, entre altres, per Laurent de la Hyre i Charles Le Brun, han estat traslladades als magatzems del veí Museu del Louvre.

Tampoc sembla haver sofert danys la gran figura de la verge que era al costat de l'altar major del temple, mentre que encara persisteixen els dubtes sobre l'estat de "La Pietat" de marbre.

 

 

Pensant en la reconstrucció

A més, el president francès, Emmanuel Macron, ha rebut la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, que s'ha compromès a ajudar en la reconstrucció de la catedral amb noves tecnologies. El debat és si s'hauria de reconstruir tal com era o amb criteris del segle XXI.

L'organització de l'ONU per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) vol aportar la seva "experiència tècnica" provada en la restauració d'altres edificis i també en la col·lecta de les donacions internacionals.

Així mateix, estaran atents a què el monument, que forma part de la seva llista de Patrimoni des de 1991, no perdi el seu "valor universal" que es respecti "la seva integritat i la seva autenticitat".

El govern francès ha convocat un concurs internacional d'arquitectes per a la reconstrucció del temple en els pròxims cinc anys.

La processó de Divendres Sant

En l'aspecte religiós, els responsables de la diòcesi de París han celebrat una processó de Divendres Sant pels voltants de la catedral, cerimònia que tradicionalment tenia lloc a dins. Per motius de seguretat, no s'ha utilitzat la corona d'espines de Crist, que va ser una de les relíquies salvades de les flames dilluns passat pels bombers.

ARXIVAT A:
Notre-Dame
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut