Una dona serveix cerveses en un pub de Liverpool (Reuters/Phil Noble)
Una dona serveix cerveses en un pub de Liverpool (Reuters/Phil Noble)

Els pubs de Liverpool tancaran per frenar les infeccions de Covid

Boris Johnson anuncia noves restriccions a partir de dimecres que es fixaran en funció de tres nivells d'alerta

Laura GalanActualitzat

Davant l'augment de contagis de coronavirus que amenaça de desbordar l'assistència als hospital britànics, el primer ministre Boris Johnson ha anunciat la prohibició de tancar els pubs de Liverpool i reactivar la instal·lació dels hospitals de campanya com a la primavera.

Amb més de 42.800 morts i 618.000 positius de Covid, el Regne Unit es troba davant d'una forta pujada dels contagis que està afectant pacients de totes les edats. Preocupa, especialment, el centre i el nord d'Anglaterra.

Per evitar un confinament general, el govern de Johnson ha decretat noves mesures de restriccions locals sobretot en municipis d'altra concentració de població.

Després de la reunió d'un comitè de crisi, Johnson ha presentat un nou sistema d'alerta que, a partir d'ara, fixarà tres nivells: "mitjà", "alt" i "molt alt". Es tracta, ha explicat, de simplificar a partir de dimecres la varietat actual de restriccions, "complicada i confusa", que regeix a cada municipi.

En el primer nivell, que en un principi afectarà gran part d'Anglaterra, s'obliga a tancar els locals d'hostaleria a les deu de la nit i prohibeix les reunions socials de més de sis persones. El segon, prohibeix qualsevol trobada de persones que no conviuen al mateix espai.

Les últimes setmanes, Johnson ha rebut nombroses crítiques per la confusió que generaven la diversitat de plans locals per controlar els contagis.

Els clients d'un pub de Liverpool segueixen la intervenció de Johnson al Parlament Britànic
Els clients d'un pub de Liverpool segueixen la intervenció de Johnson al Parlament Britànic (Reuters/Phil Noble)

Segons aquest nou registre la ciutat anglesa de Liverpool, al nord-oest del país, amb més d'un milió i mig de persones i un nivell molt alt d'alerta, es tancaran els pubs, els bars, els gimnasos i els casinos. La mesura afecta tota la regió de Merseyside.

El primer ministre ha dit que és conscient que serà difícil aquesta situació, però assegura que no es poden permetre de saturar el sistema sanitari "quan les vides estan en joc".

Sí que continuaran oberts, per ara, els restaurants, les escoles i els comerços.

Segons les autoritats sanitàries, el nombre de persones hospitalitzades amb Covid-19 és molt superior al del confinament decretat al març.

Per això, també s'ha decidit posar en funcionament tres hospitals de campanya que es van desmuntar a la primavera.
 

Mentre serveixen les últimes pintes de cervesa, els propietaris i els treballadors dels pubs de Liverpool mostren la seva preocupació i, fins i tot, oposició, pel tancament anunciat a partir de dimecres.

De moment, un grup de pubs anglesos està estudiant interposar accions legals contra la mesura del govern anglès.

El risc d'infeccions ha pujat les últimes setmanes i Liverpool se situa en 600 casos per 100.000 habitants.

ARXIVAT A:
Coronavirus Boris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut