Els pubs britànics reobren en un superdissabte de festa a vessar, després de 106 dies

Aglomeracions i disbauxa en la primera nit de pubs oberts, malgrat que Boris Johnson havia demanat prudència: "Ara no la petem, nois, respectem les normes"

Actualitzat

"Let's not blow it up", no la petem. Era el missatge de Boris Johnson abans de l'obertura dels pubs britànics després de tres mesos de tancament. Les circumstàncies, però, no han ajudat el primer ministre: la reobertura es va anunciar com un superdissabte amb moltes ganes de festa. Milers de persones han anat als pubs a tot el país, malgrat que les xifres de la pandèmia no estan controlades.

Les celebracions han tornat dins i fora dels pubs, sense mascaretes ni distàncies
Les celebracions han tornat dins i fora dels pubs, sense mascaretes ni distàncies (Victoria Jones/PA Wire)

Han estat tantes les ganes de prendre una pinta ben servida després de tres mesos que, en el primer dia, els britànics han desbordat els populars pubs. Un virus ha aconseguit el que no van poder dues guerres mundials i ha mantingut els locals tancats durant 106 dies.

Sense mascaretes i sense mantenir les distancies, han omplert, no només els bars, sinó també els carrers. Alguns pubs de Londres ja havien obert a les sis del matí en el que es va arribar a anomenar el superdissabte. A la tarda, als carrers del cèntric barri del Soho que no hi cabia ni una ànima.

Menjar, begudes i molta gent en la reobertura dels pubs a Londres
Menjar, begudes i molta gent en la reobertura dels pubs a Londres (EFE/EPA/Vickie Flores)

 

El barri del Soho de Londres s'ha omplert de persones que volien celebrar l'obertura dels pubs
El barri del Soho de Londres s'ha omplert de persones que volien celebrar l'obertura dels pubs (EFE/EPA/Vickie Flores)

La policia estava preocupada perquè la reobertura i el consum d'alcohol portés a conductes irresponsables en el país més castigat a Europa pel coronavirus, amb més de 300.000 casos.

Tres dones de festa a Newcastle en el dia que han reobert els pubs
Tres dones de festa a Newcastle en el dia que han reobert els pubs (REUTERS/Lee Smith)

La recuperació de l'activitat, però, tampoc és total. No tots els pubs han pogut obrir i els que ho han fet han hagut de complir un seguit de precaucions per evitar el risc d'un rebrot de la Covid-19. Ara, als pubs cal desinfectar-se les mans i deixar les dades de contacte per si hi ha rebrots. Un risc real després de les platges plenes i del reconfinament de la ciutat de Leicester.

Els pubs no són els únics que han obert. Boris Johnson continua fent passos en la desescalada i Anglaterra també han obert restaurants, perruqueries i cinemes. La mesura s'aplica només a Anglaterra perquè a territoris com Escòcia prefereixen anar més a poc a poc. Ha passat també amb el turisme, on a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord encara cal fer quarantena.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut