Pla general de la presentació de la campanya "Jo mullo, tu remulles", amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, al centre. Imatge del 1…
Pla general de la presentació de la campanya "Jo mullo, tu remulles", amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, al centre. Imatge del 19 de març de 2019. (horitzontal)

Els propietaris que no netegin els orins dels seus gossos a Reus s'exposen a multes de fins a 800 euros

ACN Reus.-L'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una campanya per fomentar que els propietaris netegin els orins dels gossos a la ciutat. Tot i que comptarà amb accions informatives i de conscienciació, els ciutadans que incompleixin aquesta norma s'exposen a sancions administratives de fins a 800 euros. "Jo mullo, tu remulles" vol recordar als propietaris que els orins dels animals a la via pública degraden la imatge de la ciutat i generen un cost innecessari en el manteniment del mobiliari urbà. El consistori considera que el petit gest de remullar les miccions dels gossos amb aigua ajudar a mantenir la ciutat neta. Per això, juntament amb campanyes publicitàries als mitjans i a la via pública, es repartiran 6.000 ampolles entre els propietaris de gossos perquè s'acostumin a agafar-ne una quan surtin a passejar amb els animals.

En paral·lel a aquesta nova campanya, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha donat instruccions a la Guàrdia Urbana perquè mantinguin la pressió policial contra els propietaris de gossos incívics que no recullen els excrements dels animals. Segons ha recordat el consistori, durant els últims anys s'han habilitat set espais d'higiene per a gossos i vuit parcs d'esbarjo en diferents punts de la ciutat. També s'han distribuït dispensadors i 130.000 bosses de plàstic per sensibilitzar i facilitar la recollida d'excrements. L'any 2015 es van aixecar 161 actes per la no recollida d'excrements de la via pública. La nova ordenança de Civisme ja preveu mesures contundents contra aquests propietaris -amb les esmentades sancions de fins a 800 euros- i la redacció de la nova ordenança de Tinença d'Animals aposta per la convivència i l'actitud responsable. El consistori també ha censat 4.400 gossos de de la campanya d'identificació d'animals endegada fa dos anys.

Anar al contingut