Barcelona

Els promotors de la consulta independentista del 13-D volen superar el 40% de participació

La Coordinadora de la Consulta de la Independència ha presentat les eines de campanya -dos cartells publicitaris-, que posarà a disposició dels 130 municipis catalans que participaran en la consulta sobre la independència de Catalunya el 13 de desembre. Segons ha explicat el responsable de la coordinadora, Uriel Beltran, els cartells es vendran a les coordinadores municipals perquè disposin d'eines per comunicar la consulta. L'objectiu és superar almenys el 40% de participació i forçar així les institucions a promoure un referèndum d'autodeterminació vinculant a escala nacional.

Actualitzat
Cap capital de província participarà en la consulta del desembre, encara que Girona ho farà en alguna de les pròximes onades de consultes municipals que es portin a terme el 2010. Uriel Beltran ha explicat que, tan aviat com totes les consultes concloguin, les comissions coordinadores municipals es reuniran per valorar la participació ciutadana en aquestes consultes no vinculants.

Si es considera que "la ciutadania està preparada per participar en un referèndum vinculant d'independència política", la coordinadora instaria el govern i altres institucions catalanes a promoure un procés de referèndum col·lectiu. Beltran ha valorat que, per ell, un percentatge de participació satisfactori seria aquell que superés la participació de cada municipi en el referèndum de la Constitució Europea que es va celebrar el 2005, encara que ha admès que a les localitats més grans, com Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú, "és més complexa" l'alta participació.

La coordinadora considera que la consulta no vinculant del 13 de desembre en aquests 130 municipis tindrà una gran transcendència social a tot Catalunya, i també a la comunitat internacional, que, segons Beltran, és la que donaria el vistiplau a una hipotètica independència de Catalunya, ja que el govern central "mai" la reconeixerà.

Arenys de Munt va celebrar una consulta sobiranista el 13 de setembre passat, va registrar un 40% de participació i un 96% dels participants van votar "sí" a la independència.
Anar al contingut