Els professors que ensenyin amb eines digitals tindran més punts a les oposicions
Fent servir el telèfon mòbil en una aula

Els professors que ensenyin amb eines digitals tindran més punts a les oposicions

Al gener es posarà en marxa el Pla d'Educació Digital i tots els docents hauran d'acreditar la competència digital d'aquí a cinc anys

RedaccióActualitzat

En les pròximes oposicions a docents, la competència digital ja comptarà com a mèrit. Ho ha anunciat el Departament d'Educació en la presentació del Pla d'Educació Digital 2020-2025, que es posarà en marxa al gener. 

Els aspirants que acreditin capacitat didàctica i metodològica en competència digital els podran fer computar en els concursos d'oposicions. La intenció de la Generalitat és que, en el futur, aquests coneixements sigui un requisit per opositar al cos docent. 
 

Un dels objectius del pla és que, d'aquí a 5 anys, tots els alumnes que acabin l'ESO siguin competents digitalment. Dit en altres paraules, que s'aprofiti tot el potencial de la tecnologia per millorar l'aprenentatge. Per això, es dotarà de la tecnologia necessària tots aquells centres públics que encara tinguin mancances i es formarà el professorat, ja des de la universitat.

Entre la formació que es preveu hi ha aspectes com la desinformació, el ciberassetjament o la privacitat de dades.

Tots els docents hauran d'acreditar competència digital d'aquí a cinc anys. Els professors que ja exerceixen hauran de fer un mínim de cinquanta hores de formació. 
 


La directora general d'Innovació, recerca i cultura digital, Mar Camacho, no es tracta que el professorat sàpiga "utilitzar les eines" sinó que les sàpiga utilitzar "de manera didàtica i metodològica". 

També es vol definir una "xarxa de centres digitalment competents", que treballin en col·laboració. 

El pla encara no disposa d'un pressupost concret, perquè els comptes del 2020 encara s'estan negociant, però es preveuen 18 objectius, 42 línies d'acció i 91 actuacions. 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut