Uns alumnes, a punt de sotmetre's a una PCR (EFE)

Educació rectifica i no farà supervisar als professors les PCR dels alumnes

La decisió que fossin els docents els encarregats de vigilar les automostres havia aixecat molta polseguera i l'oposició frontal dels sindicats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

El Departament d'Educació rectifica i finalment serà personal sanitari i no docent el que supervisarà les PCR que s'hauran de fer els mateixos alumnes als instituts.

La decisió que fossin els professors els encarregats de vigilar les automostres havia aixecat molta polseguera i l'oposició frontal dels sindicats d'Educació.

I finalment, s'ha decidit que es destinaran als centres personal sanitari o voluntaris d'oenagés els dies que s'hagin de fer les proves. El departament de Salut ha confirmat que la supervisió la farà personal format, no necessàriament metges o infermeres. 

"L'acompanyament a les escoles serà el que necessiti cada centre. I durarà el que faci falta el desplegament de personal sanitari", ha assegurat Marc Ramentol, secretari general de Salut.


El departament que encapçala Josep Bargalló, juntament amb el de Salut, va assegurar que aquest canvi de protocol responia a la necessitat de descongestionar l'atenció primària, molt tensionada per la segona onada de Covid.

Els docents, però, s'hi van oposar de seguida, amb l'argument que no tenen formació per fer una tasca que consideren sanitària. També van recordar que ja tenen una sobrecàrrega de feina com a conseqüència de la pandèmia i van expressar malestar per haver-se assabentat de la idea pels mitjans de comunicació.

Davant d'aquesta oposició, la consellera de Salut, Alba Vergés, va defensar que els alumnes d'ESO podien fer-se l'automostra perquè "no són persones petites" i va demanar calma.

L'automostra consisteix en un frotis nasal. Cada alumne tindrà un kit i haurà de fregar l'escovilló a cadascuna de les fosses nasals durant cinc segons. És menys invasiu que el frotis nasofaringi, en què la mostra s'agafa de més endins.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut