Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Igualada

Els professors de filosofia reclamen recuperar el prestigi de l'assignatura

Uns 200 professors de filosofia, pares i alumnes s'han concentrat a Igualada per reivindicar més hores lectives per l'àrea de filosofia al segon cicle d'ESO i al Batxillerat. Consideren que el temps destinat a l'ensenyament de la filosofia s'ha d'igualar al que tenen altres matèries com les matemàtiques, la física o la biologia.

Actualitzat
Pel professor de filosofia Joan Ordi, de l'institut de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia, la filosofia és imprescindible perquè els alumnes del segon cicle d'ESO i del Batxillerat afrontin, en una edat crucial, les grans qüestions que han preocupat a l'ésser humà des del seu origen.

Reclamen que es doti l'assignatura de filosofia de tres hores setmanals de classes a primer de Batxillerat i de quatre a segon. També exigeixen que sigui considerada una matèria imprescindible i obligatòria a la selectivitat. D'aquesta manera s'equipararia a les matemàtiques, la física i la biologia. La petició ja ha arribat a la Conselleria i al Ministeri d'Educació.

La importància de la filosofia en la formació


En l'acte reivindicatiu d'aquest dissabte, a la plaça de Cal Font d'Igualada, un grup de docents de la matèria han llegit frases cèlebres de filòsofs de renom, com Kant, Ortega y Gasset i Unamuno, que també reclamaven, a la seva època, la importància de la filosofia en la formació. Ara, els docents reclamen que l'assignatura recuperi pes, ja que està patint un "progressiu ofec i menyspreu", segons les persones concentrades.

És el tercer any que es convoca una concentració amb el mateix objectiu, després de les realitzades a Barcelona i Girona. L'any que ve la reunió serà a Mataró.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut