Garcia/Falset

Els productors de la DO Montsant, satisfets amb la verema malgrat la incidència del mal temps

Si no hagués estat pel temps boig d'aquest estiu, la primera verema en la curta història de la Denominació d'Origen Montsant hauria estat excepcional. Sigui com sigui, els productors d'aquests vins, que abans es comercialitzaven com a subzona Falset, estan molt satisfets de l'acollida que estan tenint al mercat, especialment a l'estranger, on preveuen exportar la meitat de la producció. Les 1.800 hectàrees de vinya que formen la Denominació Montsant produiran per a aquest any uns sis milions de litres de vi, dels quals el 70% són varietats de negre, i la graduació mitjana serà d'uns 13 a 14 graus.

Actualitzat
Per primer cop, aquestes vinyes es veremen sota l'etiqueta de la Denominació d'Origen Montsant. El territori vinícola que es coneixia com a subzona de Falset i que estava integrat en la Denominació d'Origen Tarragona va passar a tenir nom propi al novembre de l'any passat. A causa de les pluges, un 15% del raïm s'ha vist afectat per podridura, però la qualitat del vi embotellat està garantida gràcies a la conscienciació dels pagesos. Els viticultors, les empreses i les cooperatives de la Denominació d'Origen Montsant han començat la nova etapa amb molta il·lusió i confien en la qualitat dels seus vins per incrementar la presència en el mercat nacional. D'altra banda, l'acollida d'aquesta denominació d'origen en el mercat internacional és molt bona, ja que més de la meitat del seu vi embotellat s'exporta a l'estranger.
Anar al contingut