Barcelona

Els productes que ajuden a evitar accidents ja són un mercat en expansió

La seguretat viària no depèn només del bon estat de les carreteres i de la prudència dels conductors al volant. Cal saber-se envoltar de productes que ajuden a evitar els accidents o a minimitzar-ne l'impacte. Reflectants, avisadors de radars, alcoholímetres o rodes de contacte són productes reglamentaris que poden salvar la vida a les carreteres o ajudar els conductors a evitar imprudències. Un possible regal, també, per aquestes festes.

Actualitzat
És el cas d'un alcoholímetre personal, per exemple. I és que cada vegada hi ha més gent que vol comprovar la seva capacitat de conduir abans que ho faci la policia. També tenir controlats els radars. Per això es ven un "pack" de seguretat que inclou un alcoholímetre per a 150 medicions i un avisador de radars europeu. El conjunt val 59 euros, i és probablement un bon regal de Reis. Com també ho poden ser els reflectants, un element imprescindible per als ciclistes, ja que els fa visibles a la carretera quan hi ha poca llum. A més, a l'hivern també és recomanable penjar algun element reflectant a les motxilles dels nens per tal de poder-los veure des d'una distància de 150 metres.

La gran novetat del món dels motoristes és un "airbag". Es tracta d'una armilla que es connecta amb un cable a la moto i es pot col·locar sobre qualsevol jaqueta. Si el motorista té un accident i cau de la moto, l'armilla dispara aire comprimit. Val gairebé 400 euros, però juntament amb el casc fa que la protecció del motorista sigui pràcticament total.

Aquest hivern ha augmentat un 10% la demanda d'uns pneumàtics de contacte que eviten relliscades amb la neu i el gel. Als països del nord d'Europa és obligatori portar-los durant els sis mesos que dura l'hivern. Aquí encara no hi ha tradició, però els experts ja en recomanen l'ús. A més, aquests pneumàtics permeten anar per autopista a la velocitat reglamentària. El seu preu oscil·la els 130 euros.

Però si es vol fer un regal més econòmic un caporal dels Mossos d'Esquadra ha escrit el llibre "Com evitar un accident de trànsit", que permet salvar vides amb tan sols 15 euros. Ja compta amb tres edicions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut