Futbol

Els principals diaris esportius destaquen Messi com a gran protagonista i l'actitud de Mourinho

El recull de les principals portades dels diaris dóna la visió particular de cada mitjà sobre la tornada de la Supercopa, en què Messi és el gran protagonista. Fidel a la seva originalitat, "El 9 Esportiu" titula "El dit a l'ull". "El Mundo Deportivo" diu "Súper Messi". Amb la mateixa foto, on surt el golejador amb el debutant Cesc, l'"Sport" també destaca l'argentí i mostra l'acció de Mourinho amb el segon entrenador del Barça. A Madrid, el "Marca" lloa el futbol de Messi i del Madrid amb un "Increïble Messi i un enorme Madrid". A l'"As", a banda de Messi, a la portada hi diu literalment: "Un gran Madrid va embrutar la seva imatge per la violència de Pepe i Marcelo" i també diu que "Mourinho va ficar un dit a l'ull a Tito Vilanova".

Actualitzat
"El 9 Esportiu" és incisiu. "El dit a l'ull" és el seu titular. A la foto, Messi celebra el tercer gol amb Cesc Fàbregas, i acaba destacant que el "Barça guanya la Supercopa i el Madrid torna a perdre els papers". Dins les pàgines del rotatiu català, la crònica del partit comença dient que "L'alegria de l'afició després d'un duel duríssim i el vol boig de Leo Messi després de marcar el tercer gol, el de la victòria, bé valien acostar-se al Camp Nou". En una altra de les seves pàgines es destaca l'heterogeneïtat i joventut del públic que va assisitir a l'estadi, per destacar, entre tots els noms, el de Leo Messi. També parlen dels incidents del final del partit amb José Mourinho com a principal protagonista.

A "El Mundo Deportivo", Leo Messi és el principal reclam a la portada. Titulen "Súper Messi", per recordar que el Barça conquereix la Supercopa després d'un partit èpic, i reconeix el mèrit de l'argentí al marcar dos gols i donar l'assistència en el primer a Andrés Iniesta. En la mateixa portada es destaca el debut de Cesc i l'agressió de Mourinho a Tito Vilanova. En les pàgines de dins tampoc passen per alt la duresa del joc del Madrid.

Per la seva banda, l'"Sport" opta per "SuperMessi. Supercampions", i un també clar "Lamentable Mourinho". I afegeix: "L'agressiu equip blanc no va saber perdre i el seu tècnic va agredir Tito Vilanova".

A Madrid, fan referència a l'incident de Mourinho amb Tito Vilanova a l'"'AS", però no al "Marca". Per exemple, "Messi" és el titular de l'AS, que afegeix que "un gran Madrid va enfangar la seva imatge per la violència de Pepe i Marcelo". De la Supercopa també destaquen l'incident de Mourinho. "Va posar un dit a l'ull de Tito Vilanova en l'enrenou final", acompanyat d'una foto de l'incident.

El "Marca" opta per un "Increïble Messi i un Madrid enorme" com a titular. Diu que va ser un partidàs dels dos equips, i que un Madrid poderós i intens va tenir contra les cordes el Barça, que va acabar sentenciant per la genialitat de Messi. Parlen de la tangana final i qualifiquen de "traïdoria" l'entrada de Marcelo a Cesc.

La premsa internacional també ho destaca

La fotografia de Mourinho posant el dit a l'ull al segon entrenador del Barça ha fet la volta al món. A Itàlia, el "Corriere dello Sport" l'acompanya amb el titular: "Mourinho, quina bogeria". Les declaracions de Piqué sobre Mourinho també són protagonistes als mitjans estrangers. Se'n fa ressò l'"Equipe", a França, i també els principals rotatius britànics. "Evening Standard", "The Sun" i "The Independent" coincideixen a destacar les acusacions de destructor del futbol que el defensa del Barça adreçava al tècnic del Madrid. A Portugal, tot i fer una lectura més comprensiva amb el seu compatriota, no passen per alt aquest incident que tant "A Bola", com el diari "Record" porten fins a les seves planes principals. Especialment explícit és la portada de l'"Olé" argentí: "Al final, se armou". "Clarín", a més de destacar l'aportació de Messi, parla d'escàndol.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut