Llutxent

Els primers veïns desallotjats per l'incendi de Llutxent poden tornar a casa

Els bombers preveuen aquest divendres poder controlar el foc que ja ha cremat prop de 3.300 hectàrees

Actualitzat

Al País Valencià, una part dels 3.000 desallotjats per l'incendi de Llutxent ja han pogut dormir a casa. Són els que viuen en habitatges que no han quedat malmesos.

A la població de Pinet, on no van arribar les flames, els veïns han estat els primers que han pogut tornar als domicilis i començar a avaluar-ne els danys.

 

 

També han pogut anar a casa els  veïns de la Drova, la zona de l'Ermita de Marxuquera.

En aquests 4 dies d'incendi, el foc s'ha estès a 7 municipis i, com a mínim, 40 habitatges han quedat afectats per les flames. Els habitants de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres, així com les de Gandia més afectades, encara no podran tornar a casa.

 

 

Bones perspectives

Durant el matí ha plogut sobre la zona de l'incendi de Llutxent, fet que facilita les tasques dels bombers. 

 

La humitat i l'absència de vent han permès als bombers perimetrar i estabilitzar el foc. L'últim balanç oficial estableix que s'han consumit 3.270 hectàrees.

 

 

 

Si les previsions meteorològiques continuen sent favorables, segons Jorge Sánchez, del Consorci Provincial de Bombers, s'espera que aquest divendres es pugui donar el foc per controlat.

 

 

Pels bombers, per donar l'incendi per extingit s'haurà d'esperar uns dies més.

 

 

 

Els efectius previstos per aquest divendres s'han reduït respecte als últims dies. Es mantenen 2 mitjans aeris, un avió i un helicòpter, 6 dotacions de bombers, 5 unitats d'agents forestals amb 5 autobombes, 8 brigades forestals de la Diputació (Divalterra) i dues seccions de l'UME que aniran retirant-se gradualment. 

 

ARXIVAT A:
IncendisMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut