Un dels bitllets de cinc euros signat per Lagarde

Els primers bitllets d'euro firmats per Lagarde circularan a partir de dilluns

El Banc Central Europeu emet els primers bitllets d'euro firmats per una dona, la seva presidenta Christine Lagarde

Actualitzat

El Banc Central Europeu ja els ha començat a emetre i estaran en circulació a partir de dilluns, 6 de juliol: són els primers bitllets d'euro firmats per una dona, la presidenta del BCE, Chhristine Lagarde.

La mateixa Lagarde ha celebrat aquest fet a les xarxes socials. A Twitter ha explicat que al novembre va fer la signatura per imprimir-la als bitllets. La presidenta del BCE assegura en el mateix tuit que la moneda d'euro és "un símbol de la integració europea que serveix com a recordatori diari del que hem aconseguit junts":

 

Aquestes són les imatges del mes de novembre, quan Lagarde va signar els bitllets:

Els primers bitllets que portaran la firma de Lagarde seran els de cinc i deu euros, segons ha explicat a Twitter el BCE:

 

La resta de bitllets començaran a circular durant les pròximes setmanes.

Els bitllets de la moneda europea han portat anteriorment la firma dels altres presidents de l'entitat bancària: Mario Draghi, Jean-Claude Trichet i Wim Duisenberg. El BCE també ha subratllat que tots seguiran tenint validesa legal a tots els països de la zona euro.

Christine Lagarde és la presidenta del Banc Central Europeu des de l'1 de novembre de 2019, quan hi va arribar amb un BCE embarcat en una política sense precedents, amb tipus d'interès al 0% i el programa d'intervenció en els mercats (QE) en marxa.

ARXIVAT A:
Banc Central Europeu
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut