Els preus no donen treva pels carburants i aliments frescos: consulta què puja i què baixa

L'IPC repunta dues dècimes al maig a Catalunya i se situa en el 8,2% i al conjunt de l'Estat, i la inflació va pujar quatre dècimes respecte a l'abril, fins al 8,7%

RedaccióActualitzat

La inflació continua disparada i la pujada de preus no dona treva. L'índex de preus de consum a Catalunya va enfilar-se un 8,2% durant el passat mes de maig en comparació amb el mateix període de 2021.

Són dues dècimes més de l'increment anual de l'abril, i on destaca sobretot la pujada de l'electricitat, el gas o el combustible. Al conjunt d'Espanya, l'augment dels preus és més elevat, amb un 8,7% d'increment anual, tal com va avançar-se fa dues setmanes.

Fins i tot, si no es compta l'increment d'electricitat o combustibles, el preu de la resta de productes s'ha disparat un 4,9%.

 

Els preus que més van pujar al maig respecte a l'any anterior van ser els d'habitatge (+16,4%) i transport (14,8%), i molt per sota, els d'aliments i begudes no alcohòliques (+9,3%), parament (5,7%), hotels, cafès i restaurants (5,5%), vestit i calçat (3,5%) i begudes alcohòliques i tabac (+3,3%).

Van pujar en menor mesura els preus d'oci i cultura (2,4%), ensenyament (1,6%) i medicina (1,4%), mentre que els preus de comunicacions van ser els únics que van baixar (-0,2%).

 

En dades intermensuals, la pujada més gran va ser en vestit i calçat (+3,4%), mentre que els preus d'habitatge van baixar un 0,7% i els del transport van créixer un 2,9%.

Per províncies i en dades interanuals, l'IPC va augmentar en totes, amb un 9,6% a Lleida, un 9,5% a Girona, un 9% a Tarragona i un 7,8% a Barcelona.

Respecte al mes d'abril, va pujar un 1% a Girona i Lleida, i un 0,7% a Barcelona i a Tarragona.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaAlimentacióIPC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut