Els nou dirigents independentistes empresonats
Els nou dirigents independentistes empresonats

Els presos independentistes tornaran a la feina si obren les empreses on treballen

La mesura no afecta ni Carme Forcadell ni Dolors Bassa, que havien sortit amb permisos per voluntariat i cura de familiars

Actualitzat

Els presos de centres penitenciaris catalans que tenen el tercer grau, o bé aquells amb el segon grau als quals s'aplica l'article 100.2 del reglament, podran tornar a la feina a partir d'aquest dimecres, sempre que les empreses on treballen estiguin obertes.

D'aquesta manera, els presos independentistes que havien començat a sortir per treballar durant les setmanes prèvies a l'estat d'alarma podran reprendre la seva activitat laboral. Per poder sortir a treballar, hauran d'acreditar que l'empresa ha recuperat l'activitat després del confinament general que va acabar aquest dilluns.

Això no afectarà l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ni l'exconsellera Dolors Bassa, que havien sortit amb permisos per fer voluntariat i per cuidar familiars. Jordi Sànchez, que feia voluntariat a la Fundació Canpedró, tampoc podrà sortir.

 

Cuixart, Rull, Turull i Forn aniran a treballar

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, sortirà aquest dimecres per anar a l'empresa de Santa Perpètua de Mogoda de la qual és propietari. Segons ha informat l'entitat sobiranista, Cuixart podrà dirigir-la "in situ, sense les limitacions que suposa la presó":

 

 

Segons han informat fonts de JxCat, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn també reprendran les seves feines. Turull en un despatx d'advocats de Terrassa, Rull als serveis corporatius de Mútua de Terrassa i Forn a la productora audiovisual Mediapro.

En canvi, l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva ha decidit no sortir de Lledoners "fins que l'alerta sanitària no canviï substancialment" perquè creu que, d'aquesta manera, contribueix "a contenir més i millor la pandèmia":

 

 

Separats dels altres presos per evitar contagis

El Departament de Justícia ha explicat que tant els presos que s'han confinat a casa com els que continuen a la presó podran anar a treballar. La consellera Ester Capella ha apel·lat als "drets" dels presos perquè puguin sortir a treballar com feien abans de l'estat d'alarma:

"Els mateixos drets i les mateixes oportunitats per a tothom."

Els interns que no hagin pogut passar el confinament a casa, com és el cas dels líders sobiranistes, hauran d'anar a cel·les de l'àrea d'ingressos o bé ser traslladats a centres oberts per no tenir contacte amb els altres presos i evitar contagis.

 

Capella ha remarcat que, quan tornin als centres penitenciaris, "hauran de dur una vida a banda de la resta de presos per garantir el dret a la salut i per evitar els contagis de les altres persones privades de llibertat".

A les presons hi continuen vigents les altres mesures preses per frenar el coronavirus, com l'ajornament de tots els permisos i la suspensió de les visites d'amics i familiars per locutoris, les sortides programades, les visites a l'interior dels centres i els vis-a-vis.

 

58 casos de coronavirus en presons catalanes

A Catalunya hi ha 1.841 presos en tercer grau, dels quals només 188 passen el confinament en un centre penitenciari. La resta, la gran majoria, ho fan a casa en virtut de l'article 86.4 del reglament penitenciari, que les presons han atorgat a molts interns durant la pandèmia de coronavirus.

Del centenar de presos en segon grau i amb el 100.2 per a qüestions laborals, cap ha passat el confinament a casa, segons ha informat la conselleria.

A Catalunya, 58 presos han donat positiu per coronavirus, quatre dels quals ja han rebut l'alta.

 

Torra acaba la quarantena i torna a casa

D'altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha acabat la quarantena preventiva i ha tornat a casa aquest dimarts, després d'haver passat prop d'un mes confinat a la Casa dels Canonges.

El 16 de març, Torra va donar positiu per coronavirus i es va aïllar a la Casa dels Canonges. Fa dues setmanes, va anunciar que havia superat la malaltia i ha mantingut un confinament preventiu de dues setmanes més.

El mateix president de la Generalitat ha anunciat que ja era a casa després de la quarantena preventiva:

 


 
ARXIVAT A:
Govern empresonatQuim TorraJordi CuixartJordi SànchezJoaquim FornOriol JunquerasCarme ForcadellDolors BassaRaül RomevaJosep RullJordi Turull
Anar al contingut