Els líders independentistes processats i empresonats per l'1-O
Els líders independentistes processats i empresonats per l'1-O

Els presos independentistes criden a una mobilització "cívica i pacífica" aquest 21D

Han fet pública una carta en què demanen no caure en provocacions

RedaccióActualitzat

Els nou líders independentistes empresonats demanen en una carta conjunta que les mobilitzacions d'aquest divendres pel Consell de Ministres siguin "cíviques i pacífiques".

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa recorden que aquest civisme ha estat sempre una de les "constants vitals" del moviment independentista.


"Una causa justa i democràtica"

En el text reclamen que això segueixi sent així perquè "per damunt de tot, la nostra és una causa justa i democràtica".

Els presos, que han titulat la carta "Al carrer massivament, determinats, ferms i pacífics", també fan una crida a no caure en provocacions:

"Ens voldran provocar, ens voldran enfadats, ens voldrien violents, i no ho aconseguiran".

De tota manera, asseguren que "la mobilització és imprescindible per avançar":

"La ciutadania de Catalunya té tot el dret a mobilitzar-se quan ho cregui convenient i a protestar davant un escenari d'involució dels drets i llibertats. El 21 de desembre o qualsevol altre dia. De fet, la mobilització és imprescindible per avançar i és un dret inalienable en tota societat."


"Gesta democràtica sense precedents"

En la carta, els signants evoquen la "gesta democràtica sense precedents" de l'1-O, i asseguren que, malgrat l'actuació policial, "aquell dia va guanyar la democràcia":

"Allò que no van aconseguir aleshores, allò que va significar una victòria del moviment democràtic l'1 d'Octubre, allò que dignifica la nostra causa, no podem permetre que ningú ho malbarati ara regalant les imatges que no van obtenir l'1 d'Octubre."

 


Puigdemont: "És l'únic camí"

També ha fet una crida a la calma per demà l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Des de Brussel·les ha demanat que les accions de protesta siguin pacífiques:

"Aquell esperit de l'1 d'octubre, de fraternitat, de civisme, de compromís democràtic, de compromís explícit amb la no violència, és l'únic camí que ens pot portar a la victòria que vam començar aquell gloriós dia de l'1 d'octubre."

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasRaül RomevaJosep RullJordi TurullJordi CuixartJoaquim FornCarme ForcadellDolors Bassa21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut