Imatge d'arxiu d'una protesta per l'acostament dels presos al País Basc
Imatge d'arxiu d'una protesta per l'acostament dels presos al País Basc
Bilbao

Els presos d'ETA se sumen a l'Acord de Guernica per un alto el foc "permanent i verificable"

El col·lectiu majoritari dels presos d'ETA fa un pas endavant i anuncia en un comunicat que dóna ple suport a l'Acord de Guernica, que demana a ETA un alto el foc "permanent i verificable" i al govern espanyol, un canvi en la política penitenciària. L'anunci es produeix coincidint amb el primer aniversari, aquest diumenge, de l'acord que van rubricar l'esquerra abertzale i altres formacions basques.

Actualitzat
L'anomenat Col·lectiu de Presos i Preses Polítics Bascos (EPPK) ha enviat un comunicat al diari "Gara" que el rotatiu publicarà íntegrament aquest dissabte i en què els presos anuncien que se sumen a l'Acord de Guernica, signat ara fa gairebé un any. En aquest acord, es demana a ETA un alto el foc "permanent, unilateral i verificable internacionalment" i s'insta el govern espanyol a fer passos en la política de presos i que es derogui la llei de partits.

En el comunicat, el col·lectiu de presos assegura que el pacte signat ara fa un any s'ha convertit en la "referència" per a la construcció d'un escenari democràtic i expressa el seu "convenciment" que s'assolirà aquesta meta malgrat les dificultats.

L'altre col·lectiu de presos d'ETA, dissidents amb la línia oficial de l'organització terrorista, també han fet públic aquest divendres el seu suport a l'Acord de Guernica.


Anar al contingut