Els nou dirigents independentistes empresonats
Els nou dirigents independentistes empresonats

Els presos de l'1-O ja podran dormir a casa aquest cap de setmana

En aplicació del tercer grau penitenciari, els condemnats pel Suprem podran passar tres nits fora de la presó cada setmana

Actualitzat

Els nou presos del procés ja podran dormir a casa aquest divendres. Les juntes de tractament de les tres presons on hi ha els presos del procés han acordat que el tercer grau penitenciari sigui efectiu a partir d'aquest cap de setmana.

Els dirigents independentistes a qui el Suprem va condemnar a penes de presó tindran règim obert. Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima, a Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart se'ls aplicarà la modalitat de règim obert més habitual, que preveu l'article 83 del reglament penitenciari.

Això vol dir que dormiran quatre dies a la presó i tres dies a casa, començant la nit de divendres a dissabte. Les nits que dormin en el centre penitenciari hauran d'estar un temps mínim de vuit hores diàries a la presó. Quan siguin fora, podran treballar i tenir una participació plena en la vida social i familiar.

Fa dues setmanes, les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Lledoners, Puig de les Basses i Wad Ras van proposar que es concedís el tercer grau als nou empresonats pel procés sobiranista. Aquest dimarts, el Departament de Justícia va ratificar la proposta de les presons.

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatJudici procésOriol JunquerasDolors BassaCarme ForcadellRaül RomevaJoaquim FornJosep RullJordi TurullJordi CuixartJordi Sànchez
Anar al contingut