Els reis Felip i Letícia, en el lliurament dels premis de la FPdGI (ACN)
Els reis Felip i Letícia, en el lliurament dels premis de la FPdGI (ACN)
Madrid

Els Premis Princesa de Girona es lliuraran l'any que ve a Barcelona

El canvi, que serà puntual, arriba perquè l'any passat Girona va denegar-los l'ús de l'Auditori de la ciutat

RedaccióActualitzat

La Fundació Princesa de Girona traslladarà a Barcelona les jornades i la cerimònia d'entrega dels guardons, que des de fa nou anys es feia a la ciutat de Girona. A més, també canviarà de data, perquè ja no serà a finals de juny, com era habitual, sinó al novembre, amb motiu del desè aniversari dels guardons.

Tant el trasllat com el canvi de data són mesures puntuals, només per al 2019. En la gala de lliurament dels premis està prevista la presència dels reis. 

La decisió del patronat, que s'ha reunit aquest dimarts al Palau Reial de Madrid, arriba després de la tensió creixent entre fundació i Ajuntament aquests últims anys, que va culminar en l'última edició, quan el consistori va denegar el permís per fer la gala a l'Auditori de la ciutat, al·legant que s'hi feien obres.

A més, la capital gironina havia declarat el rei d'Espanya persona no grata. Va ser després del polèmic discurs del monarca del 3 d'octubre. 

Notícia relacionada: El rei Felip VI, rebut amb crits de "No estàs sol" a l'acte per les víctimes del 17A

Finalment, els actes vinculats als guardons es van fer al Mas Marroch, l'espai per a esdeveniments dels germans Roca -que es van defensar de les crítiques rebudes- a Vilablareix, i a l'Hotel Camiral de Caldes de Malavella

En el discurs a Vilablareix, Felip VI va destacar la "vocació de permanència en aquesta terra" de la Fundació Princesa de Girona. Concidint amb la visita de Felip i Letícia, hi va haver actes de rebuig i de suport a la monarquia a Vilablareix, mentre que Caldes de Malavella va inaugurar la Plaça U d'Octubre

Dos dels premiats van renunciar a la distinció en protesta per l'actitud del rei.

Notícia relacionada: Sánchez proposa suprimir la inviolabilitat del rei i creu que Felip VI ho aprovaria

ARXIVAT A:
Felip VIBorbonsMonarquia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut