Madrid

Els pirates s'enduen tres tripulants de l'"Alakrana" a Somàlia

Els pirates s'han endut tres tripulants de l'"Alakrana" cap a Somàlia. Ho han confirmat tant fonts del Ministeri de Defensa, com de la Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA). Prèviament, dues dones de mariners retinguts al pesquer basc han explicat que els seus marits els han trucat per informar-les del trasllat. Els pirates havien amenaçat de lliurar els ostatges a les famílies dels dos segrestadors empresonats a Madrid, per forçar el govern perquè els alliberi. Alhora, el Ministeri de Defensa ha confirmat el llançament d'una granada i de trets a l'aire per part dels segrestadors del pesquer basc "Alakrana". Defensa sosté que es tracta d'una mesura de pressió contra la tripulació i que els pirates volen elevar la xifra del rescat que demanen.

Actualitzat
Els pirates somalis han complert l'amenaça. El govern espanyol acaba de confirmar que 3 dels 36 mariners segrestats del tonyinaire basc "Alakrana" han estat traslladats a terra, a Somàlia, per ser entregats als familiars dels dos pirates empresonats a Espanya.

La tria dels tres segrestats s'ha fet per sorteig, segons han explicat per telèfon mòbil els mariners quan parlaven aquest matí amb les seves famílies.

Unes hores abans, els pirates havien llançat una granada contra la fragata espanyola que els vigila per advertir-los que no s'acostin a l'embarcació. També han disparat trets a l'aire, precisament quan els segrestats parlaven amb les seves famílies pels telèfons mòbils.

L'esposa d'un dels mariners de l'"Alakrana", Silvia Albés, ha explicat que feia "uns minuts" li havia ha trucat el seu marit per informar-la del trasllat. Més tard, la dona del mariner Gaizka Iturbe ha confirmat també que els pirates han baixat a tres mariners a terra i que "seguiran baixant un a un a la resta si no es tornen els dos pirates a Somàlia". 

"Escolta'm bé que t'haig de dir una cosa molt greu, és molt important. El govern espanyol us està mentint, no està fent cas de la condició primordial que s'ha posat a la taula de negociació, i que és la següent: Que els dos somalis [detinguts a Espanya] tornin a Somàlia", ha relatat María Ángeles Jiménez que li ha dit el seu marit.

D'altra banda, el germà d'un dels mariners de l'"Alakrana" ha alertat que els segrestats s'estan quedant sense aigua potable i també ha confirmat el trasllat en territori somali de tres dels pescadors.

El Ministeri de l'Interior està fent una reunió d'urgència per abordar la situació.

Anar al contingut