Galícia

Els pirates amenacen amb matar els tres pescadors desembarcats en tres dies

El patró del tonyinaire basc "Alakrana", Ricardo Blach, ha dit que els pirates han amenaçat amb matar els tres tripulants desembarcats pels segrestadors si no s'alliberen en tres dies els dos pirates somalis detinguts a Espanya. Ho ha dit la seva filla després de parlar amb ell per telèfon. Altres familiars de pescadors segrestats han parlat també amb els mitjans de comunicació per demanar que es deixin anar els dos pirates detinguts a Espanya. María Ángeles Jiménez, dona d'un dels mariners segrestats, ha dit que ha arribat "el moment" que dimiteixin els membres del govern "perquè han estat uns ineptes". Segons María Ángeles, "el govern està mentint des del minut zero".

Actualitzat
"Qui ha de moure fitxa és el govern", ha dit Silvia Albés, dona d'un dels mariners segrestats. "Ells van muntar tot aquest 'pitote', doncs ara que se'l mengin ells". Albés ha rebut aquest matí una trucada del seu marit, Pablo Costas, que, "espantat", li ha explicat que tres mariners havien estat traslladats a terra i que els pirates demanaven l'alliberament dels dos companys que són a Espanya. La dona ha considerat que la mesura dels segrestadors busca "exercir pressió", però s'ha preguntat "quina altra mesura de pressió els queda?, matar algú perquè els faci cas el govern?". La situació a l'"Alakrana" és "extrema" i de "descontrol total", ha afirmat, per recordar que actualment les famílies estan en una "incertesa total".

Per la seva banda, la filla del patró de l'"Alakrana", Cristina Blach, ha explicat que els mariners estan "molt nerviosos" perquè la situació "s'ha complicat" al vaixell. Blach ha dit també que ha pogut parlar amb el seu pare i que li ha explicat que els pirates han amenaçat amb matar els tres tripulants desembarcats pels segrestadors si no s'alliberen en tres dies els dos pirates somalis detinguts a Espanya. També ha dit que la sensació del seu pare és que, des del principi, "l'alliberament dels pirates retinguts estava sobre la taula de les negociacions" i ara hem comprovat que "ens han estat mentint i que no era veritat que els pirates no entressin en la negociació".

"Ens han estat mentint des del minut zero"

Una altra dona, muller del tripulant Gaizka Iturbe, María Ángeles Jiménez, ha dit que ha arribat "el moment" que dimiteixin els membres del govern "perquè han estat uns ineptes". Segons María Ángeles, "el govern està mentint des del minut zero" i no està atenent la "principal" petició dels pirates, que és l'alliberament dels seus dos companys empresonats a Espanya, i que a partir d'ara desembarcarien cada dia a un tripulant fins que siguin alliberats.

"Les famílies hem comprovat que el govern ens menteix, ens han tancat la boca en tot moment amenaçant-nos que entorpíem les negociacions i dient que era només qüestió de diners", ha dit María Ángeles Jiménez. "A mi em va telefonar una persona de Madrid després d'una carta que vaig publicar a 'El Correo' i em va dir que m'estigués calladeta, que estava entorpint les negociacions".

També ha acusat el govern de no haver informat les famílies quan sabia que la negociació estava "en crisi" i ha ressaltat que "han hagut de ser els nostres marits els que han hagut de donar la veu d'alarma". Ha destacat que els segrestadors ja van fixar que l'alliberament dels dos pirates detinguts era la primera condició per solucionar el segrest de l'"Alakrana", i que durant els últims 19 dies han complert la seva amenaça de no permetre les comunicacions dels tripulants amb les seves famílies mentre no s'alliberessin els seu dos companys.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut