ANÀLISI

Els pilars de la Terra (25 anys)

Una de les obres més llegides de la literatura, "Els pilars de la Terra", de Ken Follett, celebra els 25 anys amb una salut envejable i una edició commemorativa de Plaza & Janés que torna a recuperar aquest relat que no s'ha deixat de vendre i que s'ha convertit en un dels grans "long sellers" de la història

Enllaç a altres textos de l'autor Jordi Cervera

Jordi Cervera

Periodista de Catalunya Ràdio i escriptor

Actualitzat

Ken Follett arrenca el prefaci de l'edició commemorativa d'"Els pilars de la Terra" dient que fa 25 anys que va escriure la paraula "Fi" en la darrera pàgina del llibre. El llibre es va publicar l'any 1989 i des d'aleshores les xifres no han parat de créixer.

 

Se n'han venut vora 100 milions d'exemplars, s'ha traduït a desenes d'idiomes en edicions de tota mena, se n'han fet sèries, jocs, adaptacions, estudis, va entrar a l'exitós club de lectura d'Oprah Winfrey, va atrapar al director Ridley Scott, i l'autor, a hores d'ara segueix sense saber explicar el secret de l'èxit.

 

Són mil pàgines que els lectors han devorat sense respirar i que ara Plaza & Janés publica en aquesta nova edició commemorativa amb text de l'autor per obrir-la i la traducció de Rosalía Vázquez. Una novel·la que ocupa els llocs d'honor de la llista de "long sellers" de tots els temps i que ha acabat fins i tot seduint una part d'aquells crítics que s'oposen visceralment a tot allò que faci olor d'èxit. Sigui com sigui segueix sent un fenomen destacable i una obra que, més enllà de qualsevol altra de les de Follett (fins i tot la seqüela "Un món sense fi"), atrapa sense concessions. Potser és el que diu l'autor, que igual que els constructors de catedrals, els éssers humans tenim la capacitat de sobreposar-nos a les circumstàncies quotidianes i acostar-nos a l'eternitat.

Anar al contingut