Tarragona

Els pescadors d'arrossegament de Tarragona respecten la veda i mantindran les barques amarrades

Els pescadors d'arrossegament de la Confraria de Tarragona han respectat la veda de dos mesos decretada pel govern i mantindran les barques amarrades al port. Esperen que l'any vinent la veda només duri un mes, com en altres zones.

RedaccióActualitzat
Els pescadors d'arrossegament de la Confraria de Tarragona han respectat la veda de dos mesos ordenada per la Generalitat i mantindran les 36 barques d'arrossegament amarrades al port, a l'espera que el fons marí es regeneri al llarg d'aquests dos mesos. Els pescadors esperen que l'any vinent la veda només duri un mes, com succeeix a moltes altres zones, ja que fa dos anys els pescadors cobraven durant l'aturada, però, actualment, les subvencions s'han acabat a causa de la crisi.

La Confraria de Tarragona considera que es veuen perjudicats en relació amb altres zones, com Vilanova i la Geltrú, ja que a Tarragona no poden triar la durada ni el període de la veda biològica. El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, en declaracions a TV3, ha assenyalat que la intenció de la Confraria era "fer veda un mes enguany, perquè també entenem que en un mes les barques s'han de reparar, ho aprofiten, els mariners fan les seves vacances i es regenera l'entorn marí, el més important." Tot i això, consideren que la veda de dos mesos "sabent que no s'han de cobrar, entenem que això ja està fora de lloc."

El principal problema el tenen els patrons, ja que els mariners cobren l'atur durant aquest període de dos mesos, però els patrons depenen de subvencions europees que no arribaran, de la matexixa manera que no van arribar les de l'any passat. Alguns patrons consideren que dos mesos són excessius, ja que s'acumula una gran quantitat de peix que provoca que el preu baixi i s'hagi de vendre molt barat.

Per tractar aquest tema i altres, Esteve Ortiz s'ha reunit amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que s'ha mostrat obert a tractar el tema i buscar una solució de cara a l'any vinent que compleixi amb tots els requisits de la confraria tarragonina. El president de la Confraria ha aprofitat per remarcar que no demanen res estrany, ja que a zones com Barcelona les confraries poden triar quan aturen l'activitat i durant quant temps. A més, el president de la Confraria ha aprofitat per confirmar que no existeix bona sintonia amb la Federació Territorial de Confraries de Pescadors i demanen poder desvincular-se'n, ja que, segons ha declarat, "no hi ha diàleg i manté la Confraria de Tarragona marginada."

Pel que fa al "cas Pescanova", actualment en concurs de creditors, Ortiz es mostra preocupat, ja que un 75% del peix blau que es pesca a Tarragona va a parar a Galícia, però afirma que "de moment, s'estan pagant les comandes" i l'empresa Pesca Fresca, del grup Pescanova, amb la qual mantenen les relacions comercials, està mantenint els acords pactats.
Anar al contingut