Els personatges d'"Els Simpson" seran doblats per actors de la seva mateixa raça
El personatge d'Apu. "Els Simpson" (FOX)

"Els Simpson": punt final a la interpretació d'actors blancs per a personatges que no ho són

La qüestió està molt discutida als Estats Units, ja que en animació, personatges afroamericans, llatins o asiàtics estan doblats per actors blancs

RedaccióActualitzat

La popular sèrie de dibuixos animats "Els Simpson" acaba de fer pública la decisió que, a partir d'ara, els personatges que apareguin en pantalla seran interpretats per actors del mateix origen que representen i no exclusivament per actors blancs.

 

És una qüestió molt discutida als Estats Units, perquè en el gènere de l'animació un destacat nombre de personatges afroamericans, llatins o asiàtics estan doblats per actors blancs, com el cas d'Apu, a "Els Simpson", o el de Cleveland, a "Pare de família ".

De fet, abans de l'onada de protestes antiracistes que ha tingut lloc al país en l'últim mes, l'actor que donava veu a Apu, Hank Azaria, es va retirar de la sèrie després d'haver treballat més de 30 anys en el paper.

 

El problema amb Apu

Apu Nahasapeemapetilon és un immigrant d'origen hindú, amo d'un supermercat a "Els Simpson", i la comunitat hindú dels Estats Units ja es va queixar fa mesos per l'estereotip que representa.

El moviment es va impulsar amb un documental titulat "El problema amb Apu" (The Problem With Apu), que assenyalava certs estereotips en televisió i criticava el fet que un home blanc donés veu a un popular personatge asiàtic, que representa que és pobre, amb marcat accent i empleat en una botiga de conveniència.

 

Després de la polèmica amb el documental, el personatge d'Apu pràcticament havia desaparegut. Hank Azaria, l'actor que li posava la veu, juntament amb molts altres personatges de la sèrie, va anunciar que deixava la feina el passat mes de gener:

"M'ha obert els ulls, crec que el més important és que hem d'escoltar les persones del sud d'Àsia, gent de l'Índia que viu en aquest país, quan parlen del que senten, com pensen sobre aquest personatge i quina és la seva experiència als EUA "

 

Exemple per a altres ficcions

Altres intèrprets han pres la mateixa determinació. Mike Henry ha assegurat aquest divendres que no tornarà a donar veu a Cleveland, un personatge afroamericà de "Pare de família" que va comptar amb la seva pròpia sèrie de televisió: "The Cleveland Show". Henry explica que ha estat un honor i que estima el personatge, però que els personatges negres han de ser interpretats per persones negres.

 

Així mateix, les actrius Kristen Bell, que posa veu a la Molly de "Central Park", i Jenny Slate, que dobla la Missy de "Big Mouth", han confirmat que no doblarien més les adolescents afroamericanes que interpretaven perquè, "des del seu privilegi", estaven eliminant la possibilitat d'una representació real.

ARXIVAT A:
RacismeTelevisió
Anar al contingut