Els personatges de Sean Connery, més enllà de James Bond

Amb mig segle de carrera, ha fet de Robin Hood, Guillem de Baskerville, Juan Sánchez-Villalobos Ramírez o Henry Jones, entre molts altres papers

Actualitzat

A més de fer famós James Bond, amb set pel·lícules d'aquesta sèrie, Sean Connery té una carrera com a actor que va molt més enllà d'aquest personatge.

Va participar en un total de 94 pel·lícules, segons el portal especialitzat en cinema IMDb, i va guanyar 38 premis, entre ells un únic Oscar.

Després de la seva mort, als 90 anys, repassem una part de la seva cinematografia.

Dels primers anys de carrera, el 1964 va participar a Marnie, d'Alfred Hitchcock, amb Tippi Hedren que feia de lladre compulsiva, mentre ell intentava que deixés aquella vida.

 

 

Una dècada més tard, el 1974, va actuar a les ordres de Sidney Lumet en una adaptació de la novel·la d'Agatha Christie "Assassinat a l'Orient Express", una pel·lícula coral on feia el paper del coronel Arbuthnot, un dels sospitosos de l'assassinat de Samuel Edward Ratchett.

 

 

El 1983, quan Roger Moore ja feia de James Bond, Connery va tornar a ser l'agent 007 a "Mai diguis mai més" d'Irvin Kershner.

 

 

Un dels seus papers més recordats és el del monjo franciscà Guillem de Baskerville a "El nom de la rosa", basada en la novel·la d'Umberto Eco, l'any 1987.

 

 

Amb "Els intocables d'Eliot Ness", dirigida per Brian De Palma, va aconseguir el seu únic Oscar com a millor actor de repartiment pel seu paper de Jim Malone, un policia que s'uneix a Eliot Ness (Kevin Costner) per investigar Al Capone (Robert De Niro).

 

 

Sota les ordres de Steven Spielberg, a "Indiana Jones i l'última croada" (1989), Sean Connery va ser el pare de Harrison Ford, o Henry Jones va ser el pare d'Indiana Jones.

 

 

"L'home que volia ser rei", "La caça de l'Octubre Roig", "Robin i Marian", "Els immortals", "La Roca", "La trampa", entre moltes altres, es podrien afegir en aquest llistat de pel·lícules que va acabar el 2003 amb "La lliga dels homes extraordinaris".

 

 

ARXIVAT A:
CinemaObituari
Anar al contingut