Els periodistes reclamen als polítics que condemnin les agressions i es planten al Parlament
Protesta del Col·lectiu Ciutadella al Parlament per demanar que s'aturin les agressions als periodistes (ACN)

Els periodistes reclamen als polítics condemnar les agressions i es planten al Parlament

Els professionals de la informació reivindiquen que els polítics condemnin qualsevol acció contra els mitjans vinguin d'on vinguin i que també actuïn abans per evitar-ho

RedacccióActualitzat

Protesta unànime dels periodistes que cobreixen la informació política a a Catalunya aquest matí al Parlament. Els professionals de tots els mitjans de comunicació ho han fet amb una seguda a la sala de passos perduts de la cambra.

 

El Col·lectiu Ciutadella, l'associació de periodistes polítics i parlamentaris de Catalunya, ha organitzat aquest dimecres una simbòlica protesta al Parlament en defensa de la llibertat de premsa, la llibertat d'expressió i per condemnar les nombroses agressions als professionals dels mitjans, especialment en manifestacions i mobilitzacions de tot signe polític

El president del Col·lectiu Ciutadella, Rafa Garrido, explica que reclamen a la classe política contundència en la condemna de les agressions  i pedagogia amb els seus:

" Hem volgut demanar a la classe política el seu compromís amb la contundència en la condemna dels actes que hi ha hagut i si n'hi ha algun de nou, sigui del partit que sigui, hi hagi la manifestació que hi hagi, i es treballi en el mitjà que es treballi. Però sobretot els hem demanat si poden augmentar el seu grau de pedagogia entre els seus. La gent que surt al carrer els escolta molt." 

 

Un acte de protesta per les agressions que han patit periodistes mentre feien la seva feina i també una reivindicació: que els polítics condemnin qualsevol acció contra els mitjans vinguin d'on vinguin i que també actuïn​ abans per evitar-ho i facin pedagogia perquè no torni a passar.

Protesta del Col·lectiu Ciutadella al Parlament per demanar que s'aturin les agressions als periodistes (ACN)

 

Els periodistes han estat asseguts 10 minuts just abans de començar el ple. La imatge ha cridat l'atenció del president del Parlament, Roger Torrent, del president Quim Torra i dels diputats de tots els grups parlamentaris, que s'han compromès a prendre'n nota.

El president del Parlament, Roger Torrent, parla amb els periodistes (ACN)

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Parlament de CatalunyaRoger Torrent
Anar al contingut