Els pensionistes perdran poder adquisitiu els pròxims cinc anys
Els pensionistes perdran poder adquisitiu els pròxims cinc anys
Madrid

Els pensionistes perdran un 7% del poder adquisitiu fins al 2022

Ho calcula l'AIREF, l'organisme independent que analitza les finances públiques, que recomana reformar el sistema de pensions per evitar la davallada

RedaccióActualitzat

Els pensionistes de l'estat espanyol continuaran perdent poder adquisitiu fins al 2022 si no es reforma el sistema de pensions. I el forat de la Seguretat Social cada cop serà més gran. Són previsions de l'AIREF, l'organisme independent que analitza les finances públiques. Concretament, la davallada serà del 7% entre el 2013 i el 2022.

José Luis Escrivá, president de l'AIREF, afirma que, si la inflació per als pròxims anys es manté en una mitjana de l'1,8% i el creixement de l'economia en el 2%, i es continua amb l'actual sistema de pensions, els pensionistes perdran poder adquisitiu. Si no hi ha canvis en el sistema, adverteix Escrivá, es mantindran els números vermells de la Seguretat Social, fet que impedirà incrementar les pensions més enllà del que marca la llei, el 0,25% anual. I per equilibrar el sistema entre ingressos i despeses, Escrivá calcula que seria necessari injectar 15.000 milions d'euros anuals en els pròxims anys. També pronostica un dèficit de la Seguretat Social per a aquest any de l'1,7% del PIB.

Anar al contingut