Barcelona

Els pastissers preveuen mantenir la venda de mones, tot i que més petites

El Gremi de Pastissers de Barcelona preveu que la venda de mones de Pasqua es mantingui respecte als anys passats, tot i que seran més petites.

RedaccióActualitzat
Més petites i amb preus més ajustats. La crisi econòmica ha modificat el consum de les mones de Pasqua i ha obligat també els pastissers catalans ajustar l'oferta.

Els pastissers artesans confien arribar a la xifra de les 660.000 mones venudes el 2011, malgrat admetre que serà "tot un repte".

Per al gremi, "la creativitat  del pastisser és indispensable per aconseguir una gran varietat de mones", i ha animat a innovar l'habitual massa de bescuit recoberta de mantega o xocolata i acompanyada de figures de personatges coneguts entre els més menuts.

Els professionals també preveuen mantenir els preus, que varien en funció dels ous de xocolata i les figures artesanes que portin, pel que el preu oscil·larà entre els 25 i els 75 euros, com en campanyes anteriors.

Els dibuixos infantils són cada any la principal temàtica de les mones de Pasqua. Aquest any, però, l'estrella torna a ser el fenomen de les nines 'Monster High', que comparteixen aparadors amb les mones més tradicionals del F. C. Barcelona, els barrufets, Bob Esponja i els personatges clàssics de Disney, entre altres.

Els encàrrecs, a la baixa


Els encàrrecs de les mones dies abans va a menys i Dilluns de Pasqua serà el dia de més volum de vendes.

Tot i això, els més previsors no esperen a l'últim dia per adquirir la mona i ja s'han arribat al seu establiment per comprar aquestes postres  tradicionals de Pasqua. En molts casos, es tracta de padrins amb fillols petits i molts exigents que volen la mona d'una temàtica concreta.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut