Madrid

Els partits rebran més de 21.000 euros per cada escó al Congrés i Senat

També s'abona a cada partit amb representació 81 cèntims per vot obtingut al Congrés i 33 cèntims per vot al Senat

RedaccióActualitzat

L'Estat subvencionarà amb 21.167 euros cada escó que els partits polítics hagin obtingut al Congrés i el Senat en les eleccions generals de diumenge. És la mateixa quantitat que ja van obtenir les forces polítiques després dels comicis de fa sis mesos.

A més d'aquesta quantitat fixa per cada escó, els partits rebran 81 cèntims per cada vot obtingut a cada candidatura que obtingui representació parlamentària al Congrés i 33 cèntims per cada vot obtingut a la cambra alta.

Aquestes quantitats es destinen a la subvenció de les despeses que tenen els partits per la campanya electoral. Les diferents formacions tenen un límit de despesa que depèn del nombre de circumscripcions on presentin candidatura. Això suposa que un partit que presenta llistes a tot Espanya pot gastar, com a màxim, 12.700.000 euros.

Si els partits aconsegueixen formar grup parlamentari propi, tenen una altra subvenció que ajuda a sufragar les despeses electorals de l'enviament de sobres i paperetes de propaganda electoral per correu. Per aquest "mailing" poden sumar 18 cèntims d'euro per elector més a cada circumscripció on presentin llista al Congrés i Senat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut