L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont
Girona

Els partits que van votar la moció sobiranista a Girona es refermen en el seu vot

Aquest divendres, els ha arribat la notificació que l'Audiència Nacional obre diligències per haver-hi donat suport

RedaccióActualitzat

Imatge d'unitat aquest divendres al vespre, a l'Ajuntament de Girona, de les forces que van aprovar la moció de suport a la declaració del 9 de novembre del Parlament de Catalunya. Aquest divendres, els ha arribat la notificació que l'Audiència Nacional obre diligències per haver-hi donat suport.

Convergència i Unió, Esquerra Republicana i la CUP s'han ratificat i han dit que no recularan davant l'obertura de diligències per part de l'Audiència Nacional pels delictes de rebel·lió i sedició. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha animat la resta d'ajuntaments a donar suport a la declaració del Parlament i ha denunciat l'ús de la justícia per aturar un reivindicació política.

"Lamentem profundament que es destinin recursos econòmics , humans i tècnics al que és una persecució política. Lamentem la utilització de la justícia al servei de la pproaganda política. I la pèrdua de temps de les institucions e la justícia per resoldre qüesrtons que no són jurídiques, sinó que són polítiques."


Puigdemont, que també és president de l'Associació de Municipis per la Independència, també ha dit que "no s'esperi una reculada del municipalisme independentista, perquè no hi serà". I ha instat els ajuntaments a defensar la llibertat d'expressió i a aprovar massivament mocions de suport als investigats.

Abans que Girona, l'Audiència Nacional també ha obert diligències contra Celrà i la Seu d'Urgell.

 

 

 

 

 

Anar al contingut