Alguns dels caps de llista per a les eleccions del 27 de setembre
Alguns dels caps de llista per a les eleccions del 27 de setembre
Barcelona

Els partits posen cara al 27-S

Quan falta poc més de dos mesos per a les eleccions, els partits presenten les seves apostes per als comicis

RedaccióActualitzat

Cada dia s'aclareix més el panorama electoral del 27-S i se saben els caps de llista de les formacions. La candidatura de confluència entre Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa i Podem, Catalunya Sí que es Pot, ha consensuat que el seu número 1 sigui Lluís Rabell, un veterà dels moviments veïnals de Barcelona, però un desconegut per al gran públic.  

Aquest divendres també s'han sabut més noms de la llista de la candidatura conjunta de Convergència, Esquerra i les entitats sobiranistes. A Tarragona, el cap de llista de Junts pel Sí serà l'economista Germà Bel, exdiputat pel PSC al Congrés i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional. A Girona, ho serà el cantant Lluís Llach, que s'havia ofert per anar allà on fes falta. Falta saber el candidat per LleidaEl líder de Súmate, Eduardo Reyes, i l'economista Oriol Amat ocuparan els llocs 6 i 7 de la llista per Barcelona. Fabián Mohedano, exdirigent del PSC i un dels actuals líders de l'escissió socialista independentista Avancem, anirà entre els llocs 10 i 12 de Barcelona.

El número 1 de la llista de Junts pel Sí serà Raül Romeva, seguit de l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, l'expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras. 

Pel que fa al PSC, la diputada Eva Granados serà amb tota probabilitat la número dos de la llista del PSC en les eleccions catalanes del 27 de setembre, una candidatura que els socialistes catalans aprovaran dissabte al Consell Nacional. Rafael Bruguera encapçalarà la llista del PSC a Girona i Òscar Ordeig, la de Lleida. Miquel Iceta serà el cap de llista. 

La CUP ha començat també el procés de primàries per elegir els seus candidats pel 27-S. La novetat és que la direcció ha proposat els 5 primers candidats per la demarcació de Barcelona. Com a número 1 i per tant candidat a la Generalitat, la cúpula ha suggerit el periodista Antonio Baños, seguit de la professora universitària Anna Gabriel, l'economista i pastisser Josep Manel Busqueta, l'activista Gabriela Sierra, i de número 5 l'historiador Albert BotranLa decisió final la tenen els 4.000 militants i simpatitzants amb dret a vot en les eleccions internes que començaran diumenge i s'acabaran dimecres.

Pel que fa a Unió Democràtica, tot apunta que el cap de llista serà Ramon Espadaler. Ho reforça el fet que el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va confirmar que no es presentaria com a candidat el 27-S i va assenyalar Espadaler com la persona més adequada per acceptar el repte.

El Partit Popular català encara no ha fet públic qui serà el seu candidat. La presidenta de la formació, Alícia Sánchez-Camacho, no ha aclarit si en serà la candidata i s'ha limitat a dir que està a diposició del partit. 

Ciutadans ja fa uns dies que va tancar el procés de primàries. El partit d'Albert Rivera va triar com a cap de llista per a Barcelona Inés Arrimadas. La seguiran els diputats Carlos Carrizosa i José María Espejo-Saavedra. Matías Alonso repetirà com a número u per Tarragona, el segon lloc l'ocuparà Francisco Javier Domínguez i el tercer serà per a Carlos Sánchez.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut