Barcelona

Els partits polítics catalans acceleren la precampanya electoral

Les estratègies dels partits polítics catalans de cara a la campanya electoral ja estan en marxa. Les formacions han començat a accelerar els motors de cara als propers comicis. El president Montilla ha reiterat que no avançarà les eleccions i ha recordat que formalment encara no és candidat. Tot i així, però, el PSC ha engegat aquest dissabte una sèrie d'actes multitudinaris amb sectors afectats per la crisi que s'ha iniciat amb una trobada amb la gent gran. El líder de CiU, Artur Mas, veu en aquesta mesura un símptoma de la preocupació dels socialistes davant els efectes d'un tripartit cada cop més feble i es mostra positiu de cara als resultats electorals.

Actualitzat
El PSC no és l'únic partit català que ja ha iniciat els primers moviments de cara a les properes eleccions. La resta de formacions també han començat a moure fitxa.

En aquest sentit, el PP català ha aprofitat l'acte socialista amb gent gran per insistir que aquest sector de la població es veu perjudicat per mesures com l'augment de l'IVA, un augment que ha criticat ERC, que veu lluny la possibilitat d'arribar a acords per combatre la crisi.

Per la seva banda, CiU ja fa setmanes que té en ple funcionament el seu engranatge electoral. Aquest dissabte, el Consell Nacional de Convergència s'ha reunit al Camp de Tarragona, amb el missatge clar de no refiar-se de les enquestes, que els són favorables, i de treballar per aconseguir guanyar les eleccions.

En aquest sentit, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha aprofitat el debat celebrat aquest dissabte en el marc del consell que el Partit Verd Europeu que es fa a Barcelona per criticar l'actitud de Mas. Segons Herrera, el líder de CiU vol una Catalunya "apalancada i sense energies renovables", un model social i econòmic que a Europa ja ha quedat obsolet.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut