Eleccions europees

Els partits d'ultradreta escalen posicions al Parlament Europeu pels vots de països com Holanda

Si bé la dreta s'ha consolidat al Parlament Europeu en les eleccions d'aquest diumenge, els vots de càstig als governs d'esquerres han fet avançar posicions als partits d'ultradeta pels vots que els han atorgat països com Àustria, Itàlia, Finlàndia, Hongria o Holanda.

Actualitzat
Encara que sembli paradoxal, Holanda ha votat en massa al PVV d'extrema dreta, que ha aconseguit el 17% dels vots i 4 escons, i que s'ha situat en segon lloc després dels cristiansdemòcrates del CDA, que s'han imposat per poc més, un 19,9% dels vots. Els socialdemòcrates del PvdA s'han quedat en tercera posició.

Els finlandesos també han premiat la ultradreta en detriment dels tres grans partits del país. Tot i que el vencedor a les eleccions europees ha estat el conservador Partit de Coalició Nacional, el partit d'ideologia ultradretana Verdaders Finlandesos s'ha endut el 6% dels vots i obté un escó.

A Hongria també ha avançat molt el partit d'ultradreta Jobbik, amb un percentatge del 14%, convertint-se així amb la tercera força més votada en aquets comicis després dels conservadors del Fidesz i dels socialdemòcrates del MSZP.

Els austríacs també han votat l'extrema dreta del FPO i l'han situada com al quart partit més votat, amb el 13% dels votació i dos eurodiputats, i a Itàlia, la Lliga Nord d'Umberto Bossi ha aconseguit el 9,5% dels vots.
Anar al contingut