Barcelona

Els partits catalans neguen haver rebut diners de Fèlix Millet

Els polítics han passat de puntetes sobre el "cas Millet" en els dos primers dies de Debat de Política General, però després de les declaracions d'Àngel Colom, avui tots els partits, sense excepció, s'hi han referit. La majoria dels partits polítics catalans han negat rotundament haver rebut mai ni cinc cèntims de Fèlix Millet. Tot i això, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha dit que Colom no va fer res que no hagin fet tots els partits polítics. Els socialistes demanen que no es desviï l'atenció i reclamen més explicacions. Al Parlament, els partits han rebutjat crear una comissió d'investigació, com havien demanat el PP i Ciutadans.

Actualitzat
A mesura que ha anat avançant el matí, els passadissos del Parlament s'han anat omplint de periodistes. I no era pel ple, que no ha començat fins passades les 12 migdia. El motiu de tanta expectació era la revelació que Fèlix Millet havia donat 12 milions de les antigues pessetes a Àngel Colom per liquidar els deutes del l'extingit Partit per la Independència. Llavors ja era militant de Convergència Democràtica, per això s'esperava amb especial interès la reacció d'aquest partit, que ha dit que acceptava plenament les explicacions de Colom.

Felip Puig ha assegurat que Convergència no prendrà accions contra Colom i que el considera una víctima més de Fèlix Millet. Colom també ha rebut el suport dels socis d'Unió. De fet, Duran Lleida ha assegurat a Catalunya Ràdio que tots els partits demanen diners a empreses, a persones amigues.

Però les paraules de Colom no han convençut tothom. Des d'Esquerra marquen distàncies amb qui va ser líder del seu partit. I tant Iniciativa com el PSC li demanen que no desviï l'atenció i que aclareixi la seva relació amb Millet.

El Partit Popular ha insistit a demanar una comissió d'investigació al Parlament.

Avui tots els partits han volgut deixar clar que mai no han rebut subvencions de Fèlix Millet. Ni Convergència, ni el PSC, ni tampoc el PP en diuen tenir constància. Esquerra ha explicat que ells no accepten donacions anònimes. I Iniciativa demana que es posi fi a aquesta pràctica per finançar els partits.

Primeres imatges de Millet

Tot i l'enrenou que ha provocat la notícia d'Àngel Colom, aquest dijous hi ha hagut una altra imatge molt destacada relacionada amb el cas. És la del gran protagonista, Fèlix Millet, a qui les càmeres de TV3 han pogut gravar per primera vegada des que els Mossos d'Esquadra van entrar al Palau de la Música per fer el primer registre. L'expresident de la fundació del Palau de la Música ha estat vist quan es dirigia al despatx dels seus advocats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut