Barcelona

Els partits catalans inicien campanyes de comunicació per explicar les bondats i maldats del nou sistema de finançament

Els socialistes catalans porten el finançament al carrer. El PSC ha desplegat un dispositiu per convèncer els ciutadans de les bondats del nou model. Els socialistes han muntat fins a 300 taules informatives i han mobilitzat 3.000 persones per explicar els detalls de l'acord. Aquesta acció s'afegeix als anuncis que el govern ha contractat a la premsa escrita. Des de l'oposició, CiU i el PP critiquen el que qualifiquen de maquinària propagandística engegada pel govern. Els nacionalistes també inicien una campanya per tal de fer veure a la gent que el nou model és un incompliment de l'Estatut.

Actualitzat
Els principals dirigents del PSC s'han desplegat per tot Catalunya per intentar transmetre a la ciutadania les bondats del nou acord de finançament. El partit ha instal·lat més de 300 taules al carrer per informar tothom sobre quins ingressos reportarà a Catalunya el nou model. L'aposta és forta i fins i tot alts càrrecs de la formació com l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, o el ministre de Treball, Celestino Corbacho, participen en les taules parlant amb la gent. També es preveu que hi sigui Antoni Castells.

Aquesta ofensiva didàctica arriba l'endemà de la campanya publicitària als diaris que va contractar el govern de la Generalitat. Un anunci que va ser criticat per l'oposició. CiU i el PP ho titllen de propaganda. A més, el Partit Popular reclama els números oficials i Convergència i Unió destaca que en tota la pàgina no hi ha cap xifra, ni la de Castells ni la d'Esquerra. Els nacionalistes argumenten que si els números que s'han donat són de veritat, no s'entén que l'anunci oficial de la Generalitat no els inclogui.

CiU manté que és un incompliment de l'Estatut

Francesc Homs ha presentat una campanya de comunicació de la posició de la formació nacionalista a la ciutadania. A principis d'any, el govern català va presentar un document amb les insuficiències del model de l'aleshores ministre Pedro Solbes. Segons deia, el govern espanyol incomplia onze punts. Ara Convergència i Unió ha agafat aquest mateix document per assegurar que, en aquests moments, encara es mantenen nou incompliments.

Convergència i Unió també assegura que, si Castells preveu arribar als 4.028 milions d'euros, és perquè preveu una evolució dels ingressos tributaris de l'Estat del 3% anual. I que, en canvi, les dades oficials d'aquest any parlen d'un menys 3%. CiU no comparteix les xifres de Castells perquè diu, per exemple, que els diners per a serveis com Mossos i presons s'hauran de negociar cada any en els pressupostos de l'estat.

Hereu diu que a CiU li serà difícil explicar el "no" a l'acord


A Barcelona l'alcalde Hereu ha assegurat que a CiU li serà molt difícil explicar a la ciutadania la seva disconformitat amb l'acord de finançament aconseguit pel govern. Hereu ha reiterat que el nou model "multiplica per vuit els recursos que hi havia fins ara". També ha dit que mentre el pacte de CiU amb el PP va suposar "poc més de 200 milions d'aportació addicional per Catalunya", el nou acord suposarà una aportació mínima de 2.300 milions aquest any.

Jordi Hereu ha congregat una cinquantena de ciutadans al carrer Dublín del barri de Sant Andreu. Allà, militants del partit socialista han repartit fullets informatius sobre l'acord i l'obra de govern, a més de globus, llaminadures i fins i tot plantes d'alfàbrega amb el segell del PSC.

Puigcercós s'acosta als joves

El líder republicà ha visitat l'acampada jove de Montblanc, on ha criticat aquesta contraofensiva de Convergència i Unió. Joan Puigcercós els ha demanat que tinguin present que van ser ells, segons ha dit, els que va retallar l'Estatut. Els republicans també estan fent una campanya, una campanya, asseguren, per explicar que els recursos que rebrà Catalunya són dels catalans; que Zapatero no ha regalat res.

ESPECIALS RELACIONATS

Anar al contingut