Madrid

Els partits catalans aplaudeixen el trasllat de De Juana i critiquen l'actitud del PP

La concessió del segon grau penitenciari ha tingut una acceptació majoritària entre els partits polítics catalans. Els seus portaveus al Congrés dels Diputats han destacat la decisió encertada del govern i han recordat que s'emmarca dins l'estricta legalitat. Per això, han advertit al Partit Popular que les seves crítiques no tenen raó de ser si no és, exclusivament, per mirar d'erosionar el govern i augmentar la confrontació política.

Actualitzat
El portaveu de Convergència i Unió al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha aplaudit que s'atenuï la pena al pres etarra perquè, segons diu, s'evitarà així "convertir-lo en un màrtir, víctima i heroi en l'entorn d'ETA". També ha remarcat que el govern ha actuat dins les regles del joc de l'estat de dret i, per això, ha lamentat que el PP utilitzi la decisió com un "instrument d'erosió i confrontació política".

Des del Partit dels Socialistes de Catalunya, el seu coordinador de diputats i senadors, Daniel Fernández, s'ha expressat en el mateix sentit i ha confirmat el suport total de la seva formació a la decisió del Ministeri d'Interior. Fernández, a més, ha recordat que es tracta d'una mesura "impecablement legal".

Esquerra Republicana no ha deixat cap mena de dubte en subscriure la decisió del ministre Rubalcaba assegurant, textualment, el seu suport sense reserves a una mesura "valenta i arriscada". Ho ha dit el seu portaveu al Congrés, Agustí Cerdà, que tot i lamentar les "repercussions polítiques" que tindrà atesa la "postura del PP", ha valorat que la mesura és "humanitària".

Per aquest mateix motiu, l'humanitari, el portaveu d'IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha avalat la decisió del ministre de l'Interior i ha carregat contra el PP pel seu "cinisme" per "utilitzar el dolor" en un cas que s'assembla a d'altres casos de quan José María Aznar era president del govern espanyol. Herrera ha recordat en aquest sentit que en aquella època es van excarcerar diversos etarres condemnats per delictes de sang per motius de salut. I ha subratllat que l'excarceració no s'ha produït en el cas De Juana.
Anar al contingut